Doğal saç boyasını kendiniz hazırlayın!

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Saç boyamak bazı durumlarda hekimler tarafından hastalara yasaklanıyor. Mesela, sizin ya da çok sevdiğinizin başına lanet bir hastalık gelirse, tedavi sürecinde saçların boyanması sağlık açısından çok sakıncalı. Hatta hamilelikte de saç boyatmak maalesef bebek ve anne sağlığı açısından risk taşıdığından hamilelere saç boyama işlemi belirli aylarda özellikle yasaklanıyor. İşte bu tip durumlarda doğal saç boyalarını tercih edebilirsiniz deseler de "ya bir zararı olursa" korkusuyla başbaşa kalabiliyor insan. Eee o zaman saçlarınızın beyazlamasına izin mi vereceksiniz? Elbette ki hayır. Çok özel ve %100 doğal bir formülle bakımlı olmaya tam gaz devam...

attachment.php

Malzemeler:

200 gr kına
1 çorba kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı yoğurt
Kırmızı soğanın çıtır kabuğu
1/2 kadeh kırmızı şarap
2-3 demli poşet çay suyu (yarım bardak)
3 cevizin yeşil kabuğunun (varsa) kaynamış suyu
1 tatlı kaşığı rastık
1 patlıcanın kabuğunun suyu (yarım bardak)

Hepsini bir bardakta karıştırın ve saçınıza uygulayın. Bekleme süresi en az yarım saattir. Eğer açık bir saç rengine sahip olmak istiyorsanız, yoğurt ve zerdeçalın miktarını artırın. Yok ben daha koyu bir renge sahip olmak istiyorum diyorsanız da, rastık ve çayın miktarını artırın.

Saçlarınızı normal boyayla boyadıktan en az iki ay sonra kınalı doğal formülü kullanabilirsiz. Bu formülü uyguladıktan sonra da saç boyalarının aynı etkiyi göstermesini beklememelisiniz.

İşte bu kadar. Doğal boya hem keseye hem de sağlığa iyi gelir.

Alıntıdır

Ekli dosyalar

• kinasaç_200.jpg
    kinasaç_200.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 138

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
kimyasal madde yok ne güzel ama kim uğraşacak bu karoşomo hazırlamakla

IsheNuR

Daimi Üye
Tepki
1.116
gerçekten çok uğraş gerektiren sabır isteyen bir formül :zonk: ben organik boya kullanıyorum en azından diğerlerine göre daha az kimyasal madde içeriyormuş araştırdığım verilere göre:cee

buket

Aktif Üye
Tepki
179
bende çok düşündüm ama malesef saçlarım çok açık renk yani bakır kızıl o yüzden rengi elde edemem korkusu ile yıllardır kuaföre gidiyorum..:böö:

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
ben kına kullanıyorum ama benim formülüm biraz daha farklı ilk başlarda fazla tutmuyo ama bi kaç seferden sonra çok hoş bi kızıl oluyo cidden hemde saçı besliyo yumuşacık yapıyo tavsiye ederim yani-ciko

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar