Doğru mu ki?

Eylul_

Aktif Üye
Tepki
170
Iyi gunler arkadaslar, ben bir sey duydum ama dogru mu emin degilim :( gecen gun komsumla konusurken soz acildi dedi ki bana gece 12'den sonra yikanmak ve yikanirken ciplak olmak gunahmis :) bu konu hakkinda daha fazla bir bilginiz var mi :dusun:

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
cnm ne alaka? gece 12 den osnr abanyo yapılmazmı :bayil:
ama sunu dıyım melekler herzmana yanımızda oldugu ıcn
banyo ederken cıplak edılmemesı hayadandır
sahabe donemınde oyle yapılırdı
ama haram demek ıcn hakkında bır seyın ayet olması gerekır
sacma sacma sacma

OP
Eylul_

Eylul_

Aktif Üye
Tepki
170
Bende inanmamistim ama bunuda okuyunca kafam karisti

İnsanın sağ ve sol omuzlarında bulunan hafaza melekleri insanın günah ve sevaplarını kaydederler. Bu melekler insandan cima, helâ ve gusül anında bu haller bitinceye kadar ayrılırlar. Hz. Peygamber (s.a.s) "Sizden hela ve cima hali hariç ayrılmayan Kirâmen Kâtibin'e saygı gösterin. İçinizden biri banyo yaptığında bir bez parçası ile avret mahallini örtsün" Hz. Ali (r.a) da şöyle buyuru: "Avret mahalli açık olduğu kişiye melek yaklaşmaz" "Örtüsüz hamama (başkalarının da bulunduğu hamamlar) girilince iki meleği kişiye lanet eder" (Kurtubî, el-Câ'm'î !i-Ahkâmi'l Kur'ân, XIX, 248).

Çıplak olarak banyo yapmak haram değilse de adaba aykırıdır. Bu bakımdan banyonun büyüklüğü ne kadar olursa olsun kişi tekbaşına da olsa avret yerlerini örtmesi adaba uygun olandır.

:D:D:D

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
esseme katılıyorum bu konuda çok saçmaymış komsunuzun düşüncesi

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Bende inanmamistim ama bunuda okuyunca kafam karisti

İnsanın sağ ve sol omuzlarında bulunan hafaza melekleri insanın günah ve sevaplarını kaydederler. Bu melekler insandan cima, helâ ve gusül anında bu haller bitinceye kadar ayrılırlar. Hz. Peygamber (s.a.s) "Sizden hela ve cima hali hariç ayrılmayan Kirâmen Kâtibin'e saygı gösterin. İçinizden biri banyo yaptığında bir bez parçası ile avret mahallini örtsün" Hz. Ali (r.a) da şöyle buyuru: "Avret mahalli açık olduğu kişiye melek yaklaşmaz" "Örtüsüz hamama (başkalarının da bulunduğu hamamlar) girilince iki meleği kişiye lanet eder" (Kurtubî, el-Câ'm'î !i-Ahkâmi'l Kur'ân, XIX, 248).

Çıplak olarak banyo yapmak haram değilse de adaba aykırıdır. Bu bakımdan banyonun büyüklüğü ne kadar olursa olsun kişi tekbaşına da olsa avret yerlerini örtmesi adaba uygun olandır.

:D:D:D

Zaten sorduğunuz sorunun cevabı burada yazıyor.
Gece 12'den sonra yani gece yarısı banyo yapmakla alakalı bir hadis yok ancak avret yerlerini kapatarak banyo yapılması hususunda bizlere zaten gerekli bilgi verilmiş.

denizkızı

Daimi Üye
Tepki
1.899
ben de duymuştum ama elbette hurafe...Hep yabancı korku filmlerinin uyarlama sallamaları bunlar:sirin: arkadaşlarım de ne güzel açıklamışlar canım hem temizlik imandan gelir islam temizliğin güzelliğin dinidir neden 12den sonra duş almak yasak olabilsin ki :) takma kafanı her şey allah ile kişinin arasındadır içini temiz tut yeter :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar