arkadaslar eylülün son hftası doğmum var cok korkuyorum sezeryan olucam rüyalarıma giriyor artık bu korkuyu nasıl atıcam bilmiorum bide epidurelmi yoksa genelmi karar veremedim hangisi agrısız acısız olur bişey hissetmek istemiyorum
Allah hayırlı kolay doğum etmeyi nasip etsin inşallah korkmana gerek yok kolay doğum için dualar var onları bol bol oku Rabbim yardım eder benim kızım iyneyle bayıltılarak normal doğum yaptı hiç farkına varmadı çok şükür darısı tüm bebek bekleyenlere inşallah
cok saol amin bol bol okuyorum kuranıkerim okuyorum allah herkesin yardımcısı olsun yinede cok korkuyorum o nasıl oluyor bayıltılarak normal dogum?
Doğumu daha önce tecrübe etmediysen korkman çok normal canım , bence bunu çok fazla kafana takıp daha da çıkmaza sürükleme kendini.
En güzeli normal olandır tabi adı üstünde ama doktoruna güveniyorsan o ne uygun görüyorsa öyle olması da gerekir.
Anne olmak fedakarlık demektir , normal doğum yada sezeryan hiç farketmez , dünyaya bir can getiriceksin elbetteki bunun için bikaç fedakarlık yapman gerekli , yoksa anne olmanın ne anlamı kalır değil mi?
Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir devirde tıp alanında da birsürü aşama katedildi , senin ve bebeğinin zarar görmemesi için doktorun en güzel yöntemi uygulayacaktır zaten.
Sen sadece kucağına aldığında neler hissedebileceğini düşün , kameraya kim çekicek , fotoğrafı kim çekicek , oda süslemesi yapılacak mı , çantamda eksik var mı , o gün baba adayı günün anlam ve önemine uygun giyinicek mi hatta doğuma giricek mi , doğumdan sonra sütünün gelmesi için neler yapmalısın gibi konulara odaklan.
Çok heyecanlı bir yapın varsa epidurali öneremeyeceğim (ben epidural sezeryan oldum) , illa doğduğu anı görmek istersen ve epidural dersen ama heyecanını nasıl yatıştıracağını bilemiyorsan da eşin seninle doğuma girip elini tutabilir belki rahatlarsın.
Allah Hayırlı Doğumlu Nasip Etsin Güzelim takmamaya Çalış Düşünme Tıp Çok İlerdi Artık Doğumlar Ağrısız Oluyor Duyuyyorum Okuyorum Görüyorum Bende
saol canım benim bende öle yapmaya calışıyorum ama napım akıma gelior bide hastane fobim var zaten esim dio evde bayıltsam ölemi götürsem seni
Ayy kıyamam yaaa yok okadar abartma hem bak sen anne olacaksın Cesur olmalısın O bebek oraya Nasıl düştüyse Öyle de Çıkacak yapacak bir şey yok rahat ol anne olunca daha fazla şeye hazır olmalısın Evlatçılık kolay değil şimdiden kendini alıştırmaya çalış ys:
haklısın canım baska carem yok minik kızım karnımda kalamazya mecbur dogurucamalıştırmam lazım zaten bebek bakımıyla ilgili hiç bişey bilmiorum zamanla alışıcam örenicem cesaret verdin saol hayatım
Sende sağol güzelim neler hissettiğini anlayabiliyorum bende biraz bu açıdan hamile kalmaktan kaçıyorum kendimden daha fazla birini düşünmek kalbimin hep hop hop etmesine hazır değilim cesur değilim kendimden daha fazla önce düşünmeye :cee
canım ben sezeryan oldum ve ozaman hiçkorkmamıştım.genel anestezi uygulandı.zaten bi uyuyosun sonra sanki aradan hiç zaman geçmemiş gibi uyanıyorsun.ben epidüral düşünmem hem riskli(felç kalma riski var diyorlar)hemde olaylar gözümün önünde olup bitecek o durumda,o yüzden istemiyoruminanırmısın ben şimdi 2.den korkuyorum.çünkü ilkinde tecrübesiz oluyorsun ama şimdi bildiğim için korkuyorum.bence senin imkanın varsa normal doğum yap sezeryanı mecburi durum olursa tercih et bence.yok illa sezeryan olucam dersen kesinlikle genel yaptır derim.karar senin tabiki canım...
aynı seyleri düşünüyoruz canım evlenmeden önce bi bebegim olcanı düşünmemiştim 2010 kasımda evlendim birinci yılımızda kucagımda minik bi bebek olcak hala inanamıyorum görene kadarda inanamıcm galiba korku heycan hersey var inş kendi hazır hissettignde olur bu gzel duyguyu yasarsın hayatım neden bilmiorum ama içimden bir his senin iyi bir anne olcagını söylüyor