Domatesli Kuşkonmazlı Makarna

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
MALZEMELER
Domatesli-Ku%C5%9Fkonmazl%C4%B1-Makarna-300x262.jpg

* 1 paket penne makarna veya burgu makarna
* 7-8 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
:catalbicak::catalbicak::catalbicak::catalbicak:
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin ve geniş ağızlı bir ?makarna haşlama? tenceresine 7-8 bardak suyu koyup, kaynamaya bırakalım. İçine tuzu da ekleyelim. Su kaynamaya başlar başlamaz makarnalarımızı ilave edip, 8-10 dakika süresince, ara sıra karıştırarak pişirelim. Sonra da süzdürüp, bir kenarda beklemeye alalım.
Öte yanda sosumuzu yapmak üzere derin ve geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yağımız erir erimez, yemeklik dediğimiz, tavla zarı kadar küçük doğradığımız soğanı katıp, rengi sararıncaya dek kavuralım. Bir taraftan da konserve kuşkonmazları (tercihimiz yeşil kısmı) iki santim büyüklüğünde doğrayıp, sararan soğanların üzerine ekleyelim. Domateslerin ise kabuğunu soyup, yine tavla zarı kadar ince dilimleyip, hemen kuşkonmazlarla beraber ilave edelim. 2-3 dakika daha kavurup, tuz, karabiber, fesleğeni atalım ve 2-3 dakika sonra sosun altını karıştırıp, en son olarak da peynirimizi ekleyip, makarnaları ezmeden iyice harmanlayalım.
Dilerseniz en sonunda çok ince kıyılmış yarım demet maydanozla dekor verebilirsiniz. Sonra da servise sunabilirsiniz.
Ben genelde makarna soslarının hepsine 2 tatlı kaşığı kadar piyasada satılan toz haldeki et suyu ? tavuk suyu karışımlarından ilave ederim. Bu baharatlı karışımlar lezzeti arttırabilir.

alıntı
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
883720110321100123503.jpg

Yorgun olduğunuzda veya uğraşmak istemediğinizde en rahat ve kolay yapılabilecek yemek.
Kuşkonmazlı makarna tarifi
Malzemeler

* 100 gr. arpacık soğanı

* 2 baş taze sarmısak

* 500 gr. beyaz kuşkonmaz

* 500 gr. yeşil kuşkonmaz

* 500 gr. spaghetti

* 180 ml. zeytinyağı

* 80 gr. tereyağı

* 30 gr. zeytin ezmesi

* 45 ml. limon suyu

* tuz

* karabiber

Hazırlanışı

Soğanları küçük küp doğrayın. Sarmısakları temizleyip yeşil saplarını kesin. Sarmısağın bir tanesini küçük küp doğrayın, kalanını orta kalınlıkta olacak şekilde dilimlere kesin.

Kuşkonmazların sert kısımları kesin. Beyaz kuşkonmazları soyun.

Uç kısımlarını 3 cm. uzunluğunda kesin ve ikiye bölün. Yeşil kuşkonmazları da uzunlamasına dörde bölüp 4 cm. uzunluğunda verevlemesine doğrayın.

Makarnayı kaynar tuzlu suda hafif diri haşlayın. 150 ml. zeytinyağını ve tereyağını kızdırın. Soğanları, küp doğranmış taze sarmısakları ve kuşkonmazları orta ateşte 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber serpin.

Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın. Dilim sarmısakları her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar 2 dakika kavurun.

Makarnayı önceden ısıtılmış bir kaseye alın. Kuşkonmazlar, zeytin ezmesi ve limon suyunu makarna ile karıştırın. Üstüne dilim sarmısakları serpiştirip hemen servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst