MALZEMELER:
3 domates
2 patates
1 tavuk budu (haşlanmış)
sıvıyağ,tuz
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
YAPILIŞI:
Tencereye biraz sıvıyağ koyup doğranmış patatesi ve rendelenmiş domatesi soteleyin. Üzerine haşlanmış tavuk etini didikleyip koyun ve karıştırın. Tavuk suyunuda ilave edip 10 dakika pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyu ile ılıştırın. Bu terbiyeyi çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Tuzunu ilave edin. Koyu olursa tavuk suyu veya su ekleyin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış taze nane, dereotu ve maydanozu ilave edin. Afiyet olsun.