DONAT (Donut)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.918
logo7p.jpg
logo8b.jpg

DONAT (Donut)

4 su bardagi Un
30 gr. Yasmaya
1 cay bardagi ilik Su
1 cay bardagi ilik Süt
1 cay bardagi Sivi Yag
4 yemek kasigi Toz Seker
bir fiske Tuz
2 adet Yumurta

Yogurma Kabimiza mayamizi ve tozsekerimizi alip üzerine sütü ve suyu katip güzelce karistiralim. Maya eridikten sonra yumurta, yagi ve tuzu ekleyip, elenmis unumuzu ilave edelim ama hepsini birden degil, yavas yavas...Hamurumuzu elimizle karıştırip, yogurursak, kivamini daha iyi anlariz... Kulak memesinden daha yumusak olacak ve tezgaha biraktiginizda hafifce yayilacak ama elimize yapismayacak. (Bilmem tam anlatabildim mi?). Sonra hamurumuzu merdanemizle yavasca bir parmak kalinliginda acip, istedigimiz büyüklükteki yuvarlak kalibimizla keselim.... Ortasindan da büyükce bir yuvarlak cikartip, bolca un serpilmis bir yere koyup, mayalanmaya birakalim... En az bir saat beklesinler...

Ufak ve derince bir tencerenin yarisina kadar siviyag koyup, hafifce isitalim... Hafif diyorum, asla kizgin degil.... Yag ilininca kabarmis donatlarimizin birini nazikce elimize alip, üzerindeki unlarin fazlasini silkeleyip, yagin icine birakalim.... Bence isin en zevkli kismi burasi.... Hafif isinmis yagin icerisinde Donatlarimiz yavas yavas kabarmaya ve kizarmaya basliyor (seyretmesi cok zevkli), bu süre yaklasik 2-3 dakika sürüyor, kizaranlari mutfak kagidinin üzerine alip, sogutuyoruz ve üzerlerini istedigimiz gibi süslüyoruz...

Not;Yapildigi gün tüketilmesinde fayda var, ertesi güne biraz sertlesebiliyorlar....

Alıntıdır...

Alternatif Donut tarifi
https://www.hanimefendi.com/tatlilar/34999-donut-resimli.html

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
ben bunu yaparim,cok guzel oluyo,,hele kizim bayiliyoo,,,

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486