Dondurduğunuz gıdaları sağlıklı çözdürme rehberi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
1_292x440.jpg

Dondurduğunuz gıdaları sağlıklı çözdürme rehberi

Yiyeceklerinizin mevsimindeki gibi taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, derin dondurucular yardımınıza yetişiyor. Ama dondurduğunuz gıdaları çözdürürken bazı detayları unutmamalısınız.

Derin dondurucular, taze yiyecek alışverişi yapamayacak kadar yoğun olanlar ya da mevsimindeki gibi taze, lezzetli ve sağlıklı meyve ve sebzeleri tüketmek isteyenler için vazgeçilmez bir rahatlık sunuyor. Sebze, meyve, et, tavuk, balık gibi her türlü yiyeceği dondurarak istediğiniz zaman elinizin altında olmasını sağlayan derin dondurucuların pek çok modeli mevcut.

Dondurduğunuz gıdaları nasıl çözdürmelisiniz?
* Gıdalarınızı kullanacağınız ölçülere bölerek dondurun. Böylece bir kez çözdürdüğünüzde fazlası ziyan olmaz.
* Gıdaları oda sıcaklığında değil, buzdolabında veya çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürün.
* Acil durumlarda soğuk su içinde ve suyu 30 dakikada bir değiştirerek çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Suyun değiştirilmesi gıdanın içinde bakterilerin üremesini yavaşlatır.
* Aklınızda bulunsun; buzdolabında 2 - 2,5 kg'lık bir ürünün çözülmesi yaklaşık 24 saat sürer.
* Çözdürülmüş çiğ et pişirilmeden önce 3 -5 gün buzdolabında bekletilebilir.
* Eti, hava ve su geçirmeyen bir pakette dondurun. Eti soğuk suda çözdüreceksiniz paketinden çıkarmayın.
* Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir.
* Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz.
* Eti eğer mikrodalga ya da soğuk su yöntemiyle çözdürmüşseniz, yeniden dondurmadan önce mutlaka pişirin.

Kaynak: Evim

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bende öyle yapiyorum bir de cok bekletmiyorum derin dondurucuda tadi degisiyor yada bana öyle geliyor:sinifsinif:

S

speksoy

Misafir
arkadaşlar vişne şurubu kaynattım...soğuyunca şişelere koyup dondurdum...çıkarıp sulandırıp oğluma içiriyorum, biz de içiyoruz, ikram da ediyoruz...çarşının boyalı katkılı ne menem bir meyveden yapıldığı belli olmayan meyve sularından daha iyi...

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
özellikle pişmiş olarak dondurulan hamur işleri ve dolmalarda koku oluyor çiğden konulan börek et falan da sorun olmuyorda en güzeli taze tüketmek tabiii...balık ve tavuğu dondurmaktan çok kaçınırım:ilknur:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
herşey yiyecek derin dondurucudan çıktıktan sonra lezzetli olmuyor.ben genellikle bebeğim için balkabağı,bakla,pişmiş nohut,bezelye gibi şeyleri koyuyorum.

bizim içinde pörselenmiş biber,patlıcan,bezelye gibi şeyleri.genellikle et türü şeyler konuluyor derindondurucuya.

teşekkürler bilgiler için güzelim

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
bende aynen öyle yapıyorum bir pişirimlik yapıp buzluğa atıyorum birde buzdolabında çözünmesini bekliyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar