Dondurma Kızartması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
3_1872011141720_28205.jpg


6 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

Yarım kg kaymaklı maraş dondurması

2 yumurta akı

1 su bardağı mısır gevreği

Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Yarım çay bardağı esmer şeker

1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:

Kaymaklı maraş dondurmasını buzlukta çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçın ekleyip karıştırın. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Diğer yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardında kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst