Dondurmalı İncir Tatlısı
MALZEMELER
1 kg taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 parça kabuk tarçın
1 su bardağı fındık
Dondurma
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Cam fırın kabına incirleri içleri yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Bütün fındıkları iri kırılmış hale getiriyoruz. İncirlerin üzerine şekeri serpiyoruz. Ardından kırılmış fındıkla üzerini kaplıyoruz. Kabuk tarçını iki parçaya ayırıp iki kenara koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarınca soğumasını bekliyoruz. Dondurmayla beraber servis ediyoruz.
kadin&kadin
MALZEMELER
1 kg taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 parça kabuk tarçın
1 su bardağı fındık
Dondurma
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Cam fırın kabına incirleri içleri yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Bütün fındıkları iri kırılmış hale getiriyoruz. İncirlerin üzerine şekeri serpiyoruz. Ardından kırılmış fındıkla üzerini kaplıyoruz. Kabuk tarçını iki parçaya ayırıp iki kenara koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarınca soğumasını bekliyoruz. Dondurmayla beraber servis ediyoruz.
kadin&kadin