Dondurmali Selale Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/556197_355026901203011_1627262740_n.jpg

Dondurmalı şelale pasta malzemeleri

4 yumurta

4 kahve fincanı toz şeker

4 kahve fincanı un

2~3 yemek kaşığı kakao

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç harcı için

1 kutu meyveli dondurma

1 kutu çikolatalı dondurma

Üzeri için

200 ml krema

160 gr bitter çikolata

Dondurmalı şelale pasta hazırlanışı
Dondurmalı şelale pasta:

Şimdi başlayalım. Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Şekerler eriyip köpük köpük olunca üzerine elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile fazla çırpmadan karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Kek malzemesini tepsiye aktarın. Isıtılmamış soğuk fırında 150-160 derecede 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

Dondurmaları buzluktan çıkarıp biraz yumuşaması için bekletin. Kekin sert kenarlarını kesip çıkarın. Kalan keki 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin. Kestiğiniz her parçanın üzerine dondurma sürün. İlk parçayı kendi etrafında döndürerek rulo yapın. Diğer dondurmalı keki de bu rulonun etrafında döndürün. Tüm dondurmalı kekler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra buzluğa kaldırıp 6-7 saat kadar dinlendirin.

Üzeri için, kremayı sos tenceresine aktarıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp üzerine çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve ılınmaya bırakın. Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu ekleyip dilimleyin. Servis yapın.
Dondurmalı şelale pasta artık hazır, afiyet olsun.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst