Düdüklü tencere şiddeti

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Düdüklü tencere şiddeti

Düdüklü tencerenin fırlayan kapağı akşam yemeği yapmaya çalışan genç kadını hastanelik etti

578829_detay.jpg

Necmettin ÇUHADAROĞLU / KAYSERİ (AHT)

Kayseri'de dün akşam yemeği için kırmızı mercimek çorbası yapan 22 yaşındaki Mine Dağlı, buharının çıkmasını sağlamadan düdüklü tencerenin kapağını açmaya çalışınca kapak yüzüne fırladı. Yüzüne çarpan kapak ve sıcak buhar nedeniyle genç kadın hastanelik oldu, vücudunda 3. derece yanıklar oluştu.

Olay Merkez Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi Battalgazi Siteleri'nde meydana geldi. 22 yaşındaki Mine Dağlı, düdüklü tencere içerisine mercimek çorbası yapmak için malzemeleri koydu. Ara sıra mutfağa giderek tencereyi kontrol eden Dağlı, mercimek çorbasının pişip pişmediğini anlamak için son bir kez kontrol etmek istedi. Düdüklü tencere içerisinde biriken buharın çıkışını sağlamadan kapağını açmaya kalkan Dağlı'nın yüzüne fırlayan kapak ve sıcak buhar, kadını yere yıktı. Çığlık seslerini duyan eşi Ömer Dağlı, olay yerine ambulans çağırdı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mine Dağlı'nın durumunun iyi olduğu, ancak vücudunun çeşitli bölgelerinde 3. derece yanıkların olduğu tespit edildi.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
düdüklü tencerem var ama bir kere bile kullanamadım daha çok korkuyorum:sim3:

gül gazeli

Daimi Üye
Tepki
1.321
en çok kullandığım tencerem benimde.küçük var 3 kilo kadar çok işime yarıyo
usulüne uygun kullandıktan sonra bişi olmaz allahın izniyle

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Bende çok korkardım; ama artık kullanıyorum. Benimki Tefal Clipso, akıllı kapak buharı çıkmadan kendi açılmıyor zaten. Birde buharı zamanla yok oluyor içinde.

Ama normal düdüklü tencereden de buharın çıkarılmadan açılmadığını herkes biliyor.:dertli:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Bende çok korkardım; ama artık kullanıyorum. Benimki Tefal Clipso, akıllı kapak buharı çıkmadan kendi açılmıyor zaten. Birde buharı zamanla yok oluyor içinde.

Ama normal düdüklü tencereden de buharın çıkarılmadan açılmadığını herkes biliyor.:dertli:

bu clipso kapak olanlar içine hava alıyomuş öyle mi sen böyle bi sorun yaşadın mı

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Yo ben hiç sorun yaşamadım canım. Bendekinin saati de var. Saatini kuruyorum. O ötüyor. Bitince de uyarı veriyor. Sonra kapıyorum altını, buharını çıkarıyorum ve kapağını açıyorum.

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
sürekli kullanırım,ahanda sesi geliyor:kptmya:zaman kazanmak açısından çok kullanışlı.korkmayın arkadaşlar:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar