Düğünden önce uygun koca....

ert21

Üye
Tepki
61
geçen gün komşum geldi 9aylık kızınla bir ara fark ettik ki esma perde dantelleriyle oynuyor onlarla gelin olmayı,parfümlerle süslenmeyi seviyor daha 9 aylık bir kız çocuğunun bu dürtüleri beni çok güldürdü ve bir okadarda düşündürdü:gençler yaşları geldiğinde evlenmek istiyorlar içgüdüsel olarak ama kimle nasıl bir evliik yapacaklarını bilmeden .aslında evlenecek gencin karakterini iyi irdelemek lazım.ona uygun bir eş seçmek gerekir uygun bir elbise seçmek gibi
oğlanlarıma (gülmeyin)6-7 yasından beri evlenecekleri kız aday karakterini çiziyorum ne olursa olsun sizin karakterinize uygun,sizi kaldırabilecek sizin eksiklerinizi kapatacak ve en önemlisi akıllı kız alın (ki çocuklarınızda akıllı olsun) diye
yarın ne gösterir bilemem sadece evlenmek için evlenen okadar genc varki...anneler bu konu da çocuklarınızı eğitin.eğitinki huzurlu evleriniz, akıllı torunlarınız olsun.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
doğru ama bazen de ne kadar ğitilirse eğitilsin gönül ferman dinlemiyor...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Ben evlilikte kadere kismete cok inaniyorum. Maalesef manavdan meyve alir gibi iyisini secemiyorsun. Rabbim hayirli kismetler versin.

cigdemel

Daimi Üye
Tepki
418
canım bence bu kadar oğlanları uyarma..
dedikleri gibi gönül bu kimi seçeceği belli olmuyor ki sen anne olarak birde erkek annesi olarak gelen adaylar kriterlerini tutmuyorsa ((ki erkek annelerinde bu çok olur)) üzülebilirsin çocuklarında herşeyden önce kendi beğendikleri sevdikleri bir kızla evlenmeyi düşünmeli önce annem ne der babam ne der derlerse kişilikleri oturmayan bireyler çıkıyor ortaya...

cigdemel

Daimi Üye
Tepki
418
biz çocuklarımıza adet ve gelenekleri, iyi, erdemli bireyler olmayı öğretebiliriz ama hayatın karşılarına çıkardıkları şeylere engel olamayız... analar tahtını yapar bahtını değil ...

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
bende kadere inanıyorum ne kadar istemesenizde allah yazdıysa o kişiyle oluyo herkes mutlu ve huzurlu evlilik yapmak her kes ister

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar