Dumanı tüten lezzetler
Ne kadar tok olursak olalım, fırının önünden geçerken burnumuza gelen sıcak ekmek kokusu çoğumuzu yeniden acıktırır, hele bir de, enfes bir çorba bizleri bekliyorsa...
Asma yaprağı çorbası
Malzemeler (6 kişilik) : * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
* 1 çay bardağı pirinç * 1 çay bardağı kıyılmış taze nane * 3 su bardağı taze asma yaprağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * 5 su bardağı su
Terbiyesi için: * 2 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağında, sarımsakla beraber kavurun.
Kıyılmış asma yapraklarını ekleyin ve 5 dakika soteleyin.
Suyunu ilave ederek bir taşım kaynatın.
Ayrı bir kasede, yoğurt, yumurta ve unu çırpın, çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya boşaltın.
Pirinçleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Taze nane ve baharatları ekleyerek servis yapın.
Kişnişli yeşil mercimek
Malzemeler (6 kişilik): * 1 su bardağı yeşil mercimek * 1 adet kuru soğan * 2 adet domates * 2 adet kırmızı biber
* 2 adet kereviz sapı * 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak * 2 tatlı kaşığı kişniş * 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber * Tuz * 6 su bardağı su
Terbiyesi için: * 1 adet limon * 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Mercimekleri, yıkadıktan sonra suyunu ekleyerek, 10 dakika haşlayın.
Küp doğranmış sebzeleri, mercimeğe ekleyin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Baharatları ve doğranmış kereviz sapını ilave edin, bir taşım kaynatın.
Limon ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın ve çorbanıza ekleyerek servis yapın.
Kekikli ekmek
Malzemeler (6 kişilik): * 1 çay bardağı yoğurt * Yarım çay bardağı su * 2-3 su bardağı un * 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı karbonat * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı toz şeker * 4 çorba kaşığı tereyağı * Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı kekik
Hazırlanışı:
Su, yoğurt, tereyağı ve zeytinyağını geniş bir kasede karıştırın.
Diğer hamur malzemelerini, unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Unlanmış tezgaha, hamurunuzu koyun, elinizle yuvarlayarak ince bir silindir haline getirin.
Silindiri 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
Hazırladığınız hamurları, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Rezeneli tavuk çorbası
Malzemeler (6 kişilik): * Yarım tavuk * 2 çorba kaşığı tereyağı * 3 adet domates
* Yarım su bardağı taze rezene veya 3 çorba kaşığı kuru rezene
* 1 adet kuru soğan * 1 tatlı kaşığı tane karabiber * 1 çay kaşığı köri * 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz * 1 adet limon suyu * 5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Tavuğunuzu haşlayın.
Küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun.
Doğranmış domateslerinizi ekleyerek soteleyin.
Tavuk suyunu, etlerini, baharatlarını ekleyerek, 35 dakika kadar pişirin.
Limon suyunu ekleyerek servis yapın.
Milliyet