Düşes Ferguson: Özür dileyecek bir şey yok

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Düşes Ferguson: Özür dileyecek bir şey yok

Ankara'daki Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engellileri gizlice kameraya çekerek, Türkiye'nin imajını zedelemekle suçlanan eski İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson, özür dilemeyeceğini açıkladı.

Türkiye'ye kızı Eugenie ile birlikte gittiklerini anlatan Ferguson, "Ben bir anne olarak ordaki çocukları merak ettiğim için gittim; Türklere karşı bir antipatim olduğu için değil." dedi. Bu belgeselin yanında ve destekçisi olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ferguson, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun gizli çekimlerin AB'nin ilerleme raporunu açıkladığı 5 Kasım tarihinden önceye denk gelmesinin kasıtlı olduğu yönündeki eleştirilerine de katılmadı. Bunun siyasi bir olay olmadığını savunan Düşes, "Bu olayda politik olduğuma inanmam. Ben siyaset karşıtı ve çok inançlı bir insanım." diye konuştu.

Düşes ayrıca kendisinin İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile soğuk oldukları ve Türkiye'ye destek veren Kraliçe'ye tepki olarak Türkiye'yi karalamaya çalıştığı yönündeki eleştirilere ise şöyle karşılık verdi: "İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i de en fazla destekleyenlerden biriyim." 1996 yılında eşinden ayrıldıktan sonra Kraliyet'le hiçbir bağının kalmadığına dikkat çeken Ferguson, Prens Andrew ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın kendisinin Türkiye gezisini uygun gördüklerini sözlerine ekledi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar