Efendimiz Ve Çocuk Sevgisi !

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Efendimiz Ve Çocuk Sevgisi !

Millet olarak bazı törelerimiz vardır . Bunlara adet de denilen bölgelerimiz vardır . Bunların içlerinde bazıları vardır ki bizlere çocukken öğretilmiştir ve bizler bunları olmazsa olmazımız olarak almışızdır .

Bunların içinde en önemlisi de çocuklara yaklaşımdır . Meselâ büyüklerimiz derler ki ; bizler büyüklerimizin yanında çocuk sevmeyi bırak , onları yanımıza bile yaklaştırmazdık .

Şimdi birçoğumuz aynı şeyleri söylemektedir . Peki bizlerin sevmekten ayıp olur dıya imtina ettiğimiz çocuklarımız bu sevgi eksikliğini kim/kimlerden telafi edecekler ?

Yanımıza yanaşan çocuklarımızı elimizle ileri doğru yitmek , onların bize sevgi dolu yaklaşımlarını bizim , küçüklere göre hiddet sayılacak şekilde bertaraf etmek , ilerde baba ve anne sevgisini kısıtlı almış çocukların ruh halllerini ne derece etkileyeceğini hiç hesaba katmadan ; < büyüklerimiz böyle yapardı > demek ne derece doğrudur .

Her şeyiyle muhteşem bir numune olan , tek rehber olan Resûlullah aleyhisselâm efendimizin bu konuda ki kelâmlarına bakalım ve daha geç olmadan halimizi bu dûsturlar ışığında idame ettirelim . İnşallah .

Ebu Hureyre radıyallahu anh efendimizden rivayetle , Rasûlullah aleyhisselâm efendimiz torunu Hasan'ı öptü . O sırada yanında el-Akra' ibn Habis et-Temîmî oturmakta idi . el-Akra :

— Benim on tane çoçuğum vardır , onlardan hiçbirini öpmedim , dedi .
Rasûlullah aleyhisselâm ona doğru baktı , sonra da :

"" Merhamet etmeyene merhamet olunmaz "" buyurdu .

Aişe radıyallahu anha validemizden rivayetle :

-- Peygamber'e bedevî bir Arab gel*di de :

— ( Yâ Rasûlallah ! ) Sizler çocukları öper misiniz ? Biz ço*cuklarımızı öpüp okşamayız , dedi .

Peygamber aleyhisselâm :

"" Allah senin gönlünden merhamet ve şefkati çekip çıkarmıştır . Ben senin için neye mâlik olabilirim ? "" di*ye cevab verdi .

( Sahih-i Buhari )

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
canım çok güzel bir paylaşımdı emeğine yüreğine sağlık Allah razı olsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar