Efendimizin(a.s.m) çocuk sevgisi

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Efendimizin(a.s.m) çocuk sevgisi

Hz. Peygamber (s.a.v), sevgili torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i kucağına alır, okşar, öper ve severdi. Hatta namaz kılarkenn sevgili torunları mübarek omuzlarına çıkarlardı. O yine bir şey demezdi. Bir hadis-i şeriflerinde: "Küçük çocuğu olan, onun hatırı için çocuklaşsın".buyurmuşlardır.

Kalbinin katılığından şikâyetçi olan birine, Yetimin başını okşamayı, onları sevmeyi ve onlara ikram etmeyi öğütlemiştir.

Yine bir hadis-i şeriflerinde: "Cennette ferahlık ve sevinç evi denilen öyle gösterişli bir yer vardır ki, oraya yalnız çocukları sevinnDirenler girebilir."buyurmuşlardır.

Peygamber efendimiz (Sallalahü Aleyhi ve Sellem) (s.a.v), hayatında hiç bir çocuğu üzmemiş ve kalbini kırmamıştır. Küçük yaşta Rasululah'a (s.a.v) hizmet etmeye başlayan Enes (r.a) diyor ki: "On sene Hz. Peygamber'e hizmet ettim. Bana bir defa olsun üf demedi. İnsanların en güzel huylusuydu."

"Çocuklarınıza iyi bakınız! Onları güzel terbiye ediniz.

Çocuğu güzel terbiye etmek ve ona güzel bir isim vermek, evlâdın baba üzerindeki hakklarındandır ."buyurmuştu.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
orucum canım benim paylaşıımıın için teşekkürle ben nihat hatipoğğlundan da efendimizin torunlarıına olan sevgisi ile ilgili hadislerini her dinlediğğimde gözyaşşlarııma hakim olamam yine gözlerim doldu çok teşşekkür ederim canıım benim alah cc razıı olsun senden

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Çocuğu güzel terbiye etmek ve ona güzel bir isim vermek, evlâdın baba üzerindeki hakklarındandır ."buyurmuştu.

-sumeyye

Daimi Üye
Tepki
4.990
Allah (cc) razı olsun
Bir hadis-i şeriflerinde: "Küçük çocuğu olan, onun hatırı için çocuklaşsın".buyurmuşlardır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar