Efendimizin dualarından bazıları:

yeşil

Daimi Üye
Tepki
903

Efendimizin dualarından bazıları:

· Nu’mân İbni Beşîr (r.a)’dan rivayet edildiğine göre Resu-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: “Dua İbadettir.”

· Hz.Âişe şöyle dedi: Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) özlü duaları sever, özlü olmayan duayı yapmazdı.”

· Hz.Âişe : Namaz kılıyordum, Resulullah bana; “Dualarını tam ve öz olarak yap!” dedi. Namazı bitirince ben duaların tam ve öz olarak nasıl yapılacağını sordum. Şöyle dedi : “Rabbine şöyle dua et : Ey Allah’ım senden bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri diliyorum ve senden kulun ve Resulün Muhammed’in istediği bütün iyilikleri de diliyorum.”

· Hz.Aişe : Ebubekir yanıma girmek için izin istedi fakat ben namaz kılıyordum. Bunun için elimi çırptığım halde o bundan anlamıyordu. Sonra Resulullah (aleyhisselam) geldi, ikisi de kapıda beklediler. Resulullah bana : Seni sözlerin özünü söylemekten alıkoyan nedir? Diye sordu. Ben: “Sözlerin özü nedir ya Resulullah? dedim. Resulullah : “Şöyle demendir: Ey Allah’ım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette bütün hayırlı şeyleri senden dilerim. Ey Allah’ım, bildiğim ve bilmediğim bu dünyada ve ahirette bütün kötülüklerden sana sığınırım. Ey Allah’ım, başıma gelenlerin sonunu iyi yap.”

· Enes (r.a) şöyle dedi: Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem) çoğu zaman şöyle dua ederdi : “Allahümme âtinâ fi’d-dünyâ hasene ve fi’l-âhireti hasene ve kınâ azâbe’n-nâr: (Allah’ım! Bize dünyada da iyilik ver, ahrette de iyilik ver. Bizi cehennem azâbından koru!)”

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar