Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Beyoğlu'nda bir restoranda eğlenen iki arasındaki muhabbet, sarf edilen sözler nedeniyle Kağıthane'de cinayetle sonuçlandı. Arkadaşını bıçaklayan adam daha sonra eşini arayarak 'öldü mü? diye sordu!
Olay, Beyoğlu'nda saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fehmi Alışkan, eşi N. Alışkan'la (40), dün akşam Beyoğlu'nda gittikleri restorana arkadaşları İ.-V. A. çiftini de davet etti.
Restoranda alkol alarak eğlenen iki çift, saat 22.30 sıralarında Kağıthane'deki evlerine gitmek için bir taksiye bindi. İddialara göre, aşırı alkollü olan Fehmi Alışkan, arkadaşı İ. A.'ya, "Garsonlar eşine asıldı. O da yüz verdi. Neden müdahale etmedin. Sen nasıl erkeksin" diye çıkıştı. Bunun üzerine İ. A., arkadaşını tekme tokat dövmeye başladı. Kavga nedeniyle taksici durmak zorunda kaldı. Fehmi Alışkan da taksiden inerek kaçmaya başladı. A. çifti peşinden koştukları Fehmi Alışkan'ı Sütlüce'deki Sadabat Parkı'nda yakaladı. İ. A.'nın yumruk darbeleri ile yere düşen Fehmi Alışkan'ı, V. A.'ın çantasından çıkarttığı 'sallama' denilen bıçakla boğazından, karnından ve göğsünden bıçakladı. Bu sırada N. Alışkan çığlık atarak çevredekilerden yardım istedi.
N. Alışkan'ın yardım çağlıklarına koşanlar, A. çiftinin kaçmak için bindiği taksinin önünü kesti. Taksiden inen çift, hızla yolun karşısına geçerek bir minibüse binerek kaçtı. Ağır yaralanan Fehmi Alışkan ise eşi ve çevredekilerin yardımı ile taksiyle götürüldüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Polisin peşine düştüğü A. çifti, olaydan yaklaşık yarım saat sonra N. Alışkan'ı, polisin yanında telefonla arayarak, "Öldü mü şerefsiz?" diye sordu. N. Alışkan da, "Öldürdünüz, rahatladınız mı" şeklinde cevap verdi. Polis, N. Alışkan'ın verdiği ifadeler doğrultusunda İ. ve V. Akbağ'ı, Çağlayan'da yakaladı.
Kağıthane Araştırma Büro Amirliği'ne götürülen çiftin, ifadelerinde olayı detayına kadar anlattıkları belirtildi.
Bu sırada gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz" şeklindeki sorusuna, A., Araştırmas Büro Amirliğine girerken, "Siz sorasınız diye işledim" diye cevap verdi. Çiftin bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Fehmi Alışkan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi