ayyyy karnım açıkmıştı ve ne yesem diye düsünüyordum aklıma hamur kızartması geldi ama yapmayı bilmiyorummmmm :bitter:
siteden bakayım dedim ordaki tarife göre yapmaya çalıştım bakın bakalım nasıl olmuşşşşşş -hmm
Malzemeler;
* 2 yumurta,
*4 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek)
* Aldığı kadar un
* Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır.( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )
2. Hamur oklava ile açılır. Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı.
3. Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin.
4. Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın.
5. Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz. Veya benim yaptığım gibi tuz atmayarak, reçellerin, balın veya benzeri tatlı kahvaltılıkların yanında eşlikçi olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun........
siteden bakayım dedim ordaki tarife göre yapmaya çalıştım bakın bakalım nasıl olmuşşşşşş -hmm
Malzemeler;
* 2 yumurta,
*4 çorba kaşığı yoğurt,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek)
* Aldığı kadar un
* Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır.( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )
2. Hamur oklava ile açılır. Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı.
3. Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin.
4. Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın.
5. Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz. Veya benim yaptığım gibi tuz atmayarak, reçellerin, balın veya benzeri tatlı kahvaltılıkların yanında eşlikçi olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun........