Ekler Çok lezzetliiiiiii:)

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
resim004rg8.jpg


MALZEMELER : 125 g margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
çok az tuz ve 2 kesme şeker
4 iri yumurta (yumurtalar küçükse 5 tane)

İÇ KREMASI : 4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta+2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket krem şanti

ÜSTÜ İÇİN(ganaj) : 100ml krema
100g bitter çikolata

Öncelikle hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye yağı ve suyu koyun yağ eriyip suda kaynayınca tuzu ve şekeri atın ve ateşi kapatıp unu içine boşaltın hızlı hızlı karıştırın (topak kalmayacak şekilde ) ve tekrar ateşe koyarak karıştıra karıştıra 2 d kadar pişirin.Ilıyan hamurun içerisine yumurtaları tek tek kırın ve iyice karıştırın mikserle veya elinizle.yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ister kaşıkla koyun ister krema pompasıyla sıkın,170 derecede kabarıp hafif pembeleşene kadar pişirin fırının kapatın ama EN AZ 15 DAKİKA FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN yoksa pastalarınız söner.

İç kremesı için verilen malzemeleri kremşanti hariç tencereye koyun ve karıştıra karıştıra pişirin kaynayınca ocaktan alın ve ara sıra mikserle çırparak soğutun.Soğuyan kremanın içerisine toz kremşantiyi koyup mikserle iyice çırpın kremanız hazır.

Üstü için ise 100g kremayı sos tenceresine veya cezveye koyun kısık ateşte ısıtın ama kaynama sıcaklığına getirmeyin altını kapatın ve parçaladığınız çikolatayı içerisine atıp karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın .


Servis yapacağınız zaman hamurları ortasından hafifçe kesip iç kremasını koyun üzerinede ganajı dökün.Önceden kremasını içerisine koymamanızı tavsiye ederim çünkü bekleyen pastalar çok yumuşuyor
 

gizemlii

Daimi Üye
Katılım
6 Ağustos 2011
Mesajlar
348
Tepki
290
Puan
63
Konum
MANİSA
çook severim ekleri çokta güzel görünüyoo ellerine sağlıkkk tşkler paylaşım için canım:panter::panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst