Ekler Pasta
Hamuru
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr margarin
3 adet buyuk boy yumurta
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması
1 lt süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
Vanilya
25 gr. margarin
Kremanın yapılışı : Normalde tarifimde margarin ve unla ikisini kavurmak yoktu ama ben defterimde yan yana yazan iki kremayı karıştırınca mecburen margarinli olarak not aldım :şaşkınbenemojisi: Yağı ve unu rengini döndürmeden kokusu çıkana kadar kavurun (Helvalaşmasın) sütü şekeri ve yumurtayı ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpın (İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz.) Bu malzemeleri kısık ateşte pişirip muhallebi kıvamı aldırın ve altını kapatınca vanilyayı ekleyin. (Ben bu tarife labne ekleyip tiramisu yaparken de kullanıyorum)
Üzeri
Hazır çikolatalı sos sütle pişirilir. Arzu ederseniz çikolata eritip tatlıları çikolataya da bulayabilirsiniz daha güzel olur.
Hamurun Yapılışı
Bilindiği üzere ekler hamuru yaparken bir tencereye un ve yağ konur. Yağ eriyince de yumurta haricindeki malzemeler eklenip hamur karıştıra karıştıra birkaç dakika pişirilir. Bu hamur soğuduktan sonra içine 3 yumurtayı teker teker ekleyip her ekleyişte de mikserde iyice karıştırın. Hazır olan hamuru uç takmadığınız krema torbasına doldurun ve yağlı kağıda minik uzun halde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecede 40-50 dakika pişirin (Siz yine de fırınınıza göre kontrol edin) Soğuyan hamurların içine krema doldurup çikolata sosa bulayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Ek yapayım Pişerken fırının kapağını hiç açmayın. Bir de bitter_im aklıma getirdi pişince fırından çıkarmayın 20-30 dakika fırının kapağı yarı açık halde içinde bekletin.
Diğer Ekler / Profiterol Tariflerim
Ekler Pasta (Kedidilinden)
Son düzenleme: