Ekler ve profiterol
75 gr.margarin
3 yumurta
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Kreması
3 su bardağı süt
4 kaşık tepeleme un
5-6 kaşık şeker
1 vanilya
(isteğe göre labne peyniri eklenebilir)
Üzerine : Ben hazır supangle kullandım (sütle pişirilen paketten) istnilirse hazır sosla da yapılabilir
Yapılışı
Önce iç kremayı yapın tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatıp vanilyayı
ekleyin 1-2 dak. mikserde çırpın soğumaya bırakın.
Ekleri için margarin,su,şeker ve tuzu kaynatıp unu ekle 4-5 dakika karıştırarak pişirin.Ilınınca
mikserle yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın .Pürüzsüz bir kıvam alınca kaşıkla yağlı kağıt
serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine uzun ve minik toplar hazırlayın 150-160 derecelik fırında altın
rengi olana dek pişirin (önce kabaracak sonra söner gibi olup tekrar kabaracak) Pişince fırını
kapatıp kapısı açık olarak tatlının soğumasını bekleyin.
İçlerine kremayla doldurup çikolatalı sosu hazırlayıp sıcakken üzerlerine dökün.Dilediğiniz gibi süsleyin.
Diğer Tariflerim
Ekler Pasta (Kedidilinden)
Ekler Pasta
Profiterol (Ekler Pasta)
Son düzenleme: