Ekmek İsrafını Önlemek için Yapabilecekleriniz

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
Ekmek İsrafını Önlemek için Yapabilecekleriniz
ekmek.jpg


Ekmeğin küflenmesini önlemek için, tahtadan yapılmış bir ızgara üzerinde ya da tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayınız, kısa zamanda küfleniyorsa ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.
Ekmekleri ekmeklikte uzun süre saklamak ve daha geç bayatlamalarını sağlamak için, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup, ekmekliğin bir köşesine yerleştirin.
Ekmeğin uzun süre dayanabilmesi için, naylon bir torbaya koyup, ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engelleyiniz ve 20 derecenin altında ya da buzdolabında saklayın. Böylece uzun süre bayatlamadan kalması sağlamış olursunuz.
Ekmeklerinizi -18 derecede derin dondurucuda ya da buzlukta saklayabilirsiniz, yemekten 1 saat önce çıkardığınızda, ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.
Ekmeği daha düzgün ve ufalamadan kesmek için, bıçağı ateşe tutunuz ya da 2-3 dakika kadar kayna suda bekletiniz, işiniz oldukça kolaylaşacaktır.
 

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Kesinlikle ekmek atmaya karşıyım, çok güzel bir paylaşım olmuş canım...
Bende bayat ekmeğim varsa az yada çok, buzluğa atarım, köfte yapcağım zaman
çıkarırım buzluktan, biraz ıslatır köfteye katarım, ekmek atmak çok günah, ekmek bulamayan çok insan var....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst