Ekmek Kadayıfı

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
40
Konum
ankara
ekmek-kadayifi.jpg


MALZEMELER

* 1 adet ekmek kadayıfı
* ½ adet limon
* 1 kg. şeker
* 8-10 su bardağı su
* 1 paket kaymak
* 200gr fıstık içi

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Bir teflon tavaya 1 su bardağı şekeri atın. Koku vermesi için içine dilimlenmiş yarım limonu kabuklu olarak atın.
* Kısık ateşte şekeri kahverengi olana kadar karıştırın.
* Tencereye 8-10 su bardağı su katın ve içine 1 kg şekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın.
* Diğer tarafta kahverengi renk alan karışımı ocakta kaynamakta olan su şeker karışımı olan tencerenin içine karıştırın. Bu karışımı birkaç defa karıştırın.
* Hazırladığınız karışım şerbeti kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine dökün.
* Ekmek kadayıfı tepsisini kısık ateşte ocağa alın. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirme esnasında kadayıfın kenarında kalan şerbeti kepçe ile alarak devamlı kadayıfın üstüne dökün.
* Pişirme işlemi bitince kadayıfın soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis tabaklarına alın.

* Yanlarına kaymak ve dövülmüş badem tercihinize göre fıstık ile servis yapabilirsiniz.
* Afiyet olsun…..

PÜF NOKTALAR

1- Pişirme esnasında tepsinin ekmek kadayıfından büyük olmasına dikkat edin.

2- Ocakta iken kenarlardan aldığınız şerbeti kadayıfın üzerine dökmeyi ihmal etmeyin.

3- 2-3 bardak soğuk suyu hazır ekmek kadayıfının üzerine çileyerek ıslatın.

4- 10-15 dakika sonra kadayıfa bastırarak suyunu süzün.

5- Kadayıf kabaracağı için tepsinin büyük olmasına dikkat edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst