incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
1 adet bayat ekmek
1 yumurta
1 adet soğan
100 gr kaşar peyniri
8-10 dilim sucuk
2 adet taze soğanın yaprakları
7-8 sap maydanoz
karabiber
kimyon
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Ekmeğin içini çıkarıp ufalayarak bir kenara ayırıyoruz. Ekmek kabuklarını soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra avcumuzda iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sıktığımız ekmekleri yoğurabileceğimiz bir kaba aldıktan sonra ;ekmek
Afiyet olsun...
ALINTI
1 adet bayat ekmek
1 yumurta
1 adet soğan
100 gr kaşar peyniri
8-10 dilim sucuk
2 adet taze soğanın yaprakları
7-8 sap maydanoz
karabiber
kimyon
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Ekmeğin içini çıkarıp ufalayarak bir kenara ayırıyoruz. Ekmek kabuklarını soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra avcumuzda iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sıktığımız ekmekleri yoğurabileceğimiz bir kaba aldıktan sonra ;ekmek
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
içlerini ,rendelenmiş soğanı ,yumurtayı ,rendelenmiş kaşar peynirini ,tavla zarı şeklinde doğradığımız sucukları ,tazesoğan ,kıyılmış maydanoz ,kimyon ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurup hamur haline getiriyoruz. Kıvamı cıvık olur ise biraz daha kuru ekmek içi ilave edebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ,yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri tavada kızgın yağda kızarttıktan sonra ,kağıt havlu serilmiş bir kaba yağını süzdürerek çıkarıyoruz. Soğutmadan servis tabaklarına alıp dilimlenmiş domates ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
ALINTI