Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bolu'nun Göynük İlçesi'ndeki mevlit programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, tüm İslam aleminin berat kandilini tebrik ederken Türkiye'de yaşananlara dikkat çekti.
Berat Kandili vesilesi ile Bolu'nun Göynük İlçesinde düzenlenen mevlit programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tüm İslam aleminin Berat kandilini tebrik ettiğini ifade ederek, ''Berat Kandilinin hem gönül dünyamızda, hem ailemizde, hem milletimizde, hem de İslam aleminde, huzura vesile olmasını, barışa, esenliğe, kardeşliğe vesile olmasını niyaz ediyorum'' diye konuştu.
''Biz bu günlere bu zenginlik içinde geldik'' diyen Bardakoğlu, ''Birbirimizi tanımaya, birbirimizi sevmeye, etnik kökenimiz ne olursa olsun, inancımız dindarlık derecemiz ne olursa olsun, kültürümüz, bölgemiz, giyimimiz, kuşamımız ne olursa olsun, birbirimizi insan olarak tanımak, birbirimizi insan olarak sevmek, birbirimizi bağrımıza basmak zorundayız. Biz bugünlere bu zenginlik içerisinde geldik. Bizim aramızdaki bu insanlık sevgisi ve gönül dünyamızdaki bu barış ve esenlik duygusu bir sermayemizdir ve bugünlerde bu mübarek kandil ikliminde kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve yüreğimizdeki insan sevgisini, tekrar hatırlamayı ve onun verdiği istikamet ile birbirimize kenetleşmeyi, kenetlenmeyi, tavsiye ediyorum, dua ediyorum'' ifadelerini kullandı.
Mübarek gün ve gecelerin, kardeşlik tohumlarını, kardeşlik duygularını canlandırmasını dileyen Bardakoğlu, ''Birbirimizi sevmeyi, daha çok sevmeyi bize öğretir. Ayrılık gayrılık gayretlerini boşa çıkaracak bir kararlılık bize aşılar'' şeklinde konuştu.
Diğer taraftan, bu yıl Kuran-ı Kerim'in Nüzulünün Bin 400'üncü yılı olduğunu da hatırlatan Bardakoğlu,''Biz bu yılı, birlikte Kuran-ı Kerim'i daha yakından tanıma, Kuran'da buluşma, Peygamber efendimizin sünnetini tanıma, onun güzel ahlakını tanıma, onun güzel ahlakını rehber edinme fırsatı ve yılı olarak ilan ettik. Ülkemizin ve yurt dışındaki kardeşlerimizin olduğu, yurttaşlarımızın olduğu bölgelerde, binlerce Kuran'ı anlama, Kuran ile buluşma programları idrak edilecek'' diye belirtti.
Bu programlarla, Kuran'ı sadece okumayı sadece dinlemeyi kastetmediğini ifade eden Bardakoğlu, ''Kuran'ın manasını anlamayı ve Kuran'ın getirdikleri ışığında hayatımızı yeniden tanzim etmeyi kastediyorum. Kuran ile buluşmak demek, Kuran'ı okumak, dinlemek, anlamak ve onun dediklerini hayatımıza yansıtmak demektir. Peygamber efendimizin güzel ahlakını tanımak demek, o ahlakı kendimize rehber edinmek, o güzel insanı, efendimizi hayatımıza rehber edinmek demektir. Ramazan ayının sadece oruçla geçmesini değil, cebimizdekini, gönlümüzdekini paylaşmayı daha çok yapmamızı arzu ediyorum. Onun temennisi içindeyim'' ifadelerini kullandı.