Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 1 bayat ekmek
- 3 yumurta
- Yarım kg toz şeker
- Ayçiçeği yağı
- 1 çay fincanı toz Antep fıstığı
- 200 gram dondurma yahut kaymak
Yapılışı,
- 1 bütün ekmeği 12 dilime bölüp kenarlarını ayırın.
- Her dilimi çırpılmış yumurtaya batırın.
- Yumurtalı ekmeklerinizi kızgın ayçiçek yağında kızartın.
- Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Kızarmış ekmekleri şerbetin içine yerleştirin ve 10 dakika bekletin.
- Ekmekleri şerbetten çıkartın ve soğumaya bırakın.
- Arzuya göre üzerini dondurma, kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.