Ekmek Tatlısı Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 1 bayat ekmek
  • 3 yumurta
  • Yarım kg toz şeker
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 çay fincanı toz Antep fıstığı
  • 200 gram dondurma yahut kaymak

Yapılışı,
  1. 1 bütün ekmeği 12 dilime bölüp kenarlarını ayırın.
  2. Her dilimi çırpılmış yumurtaya batırın.
  3. Yumurtalı ekmeklerinizi kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  4. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
  5. Kızarmış ekmekleri şerbetin içine yerleştirin ve 10 dakika bekletin.
  6. Ekmekleri şerbetten çıkartın ve soğumaya bırakın.
  7. Arzuya göre üzerini dondurma, kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
lezzeti çok güzel ama çok kalorili zararlı bana:cokkomik:emeğine sağlık ..
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
:1: O kaymağı yiyesim geldii :catalbicak:

Yumurtalı ekmek yapıyorum ama tatlı versiyonunu ne duydum ne yedim :hihi: Yeni bir tarif daha öğrenmiş oldum.Teşekkürler canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst