Ekşili Patlıcan Çorbası

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ekşili Patlıcan Çorbası

attachment.php


Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet tavuk bulyon
2 çorba kaşığı domatez salçası
4-5 inca doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı sumak
1 adet küp küp doğranıp acısı alınmış patlıcan
3 çorba kaşığı kırmzıpul biber
1 çorba kaşığı nane
Tuz

Hazılanışı

Aşurelik buğday ve nohutu, ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Nahutu 6 su bardağı su ile 1 saat kadar haşlayın. Buğdayı ekleyıp 45 dakika daha pişirin. Kırmızı mercimek, bulyon, salça, sarımsak, kimyon, sumak ve patlıcanı ekleyin. Kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. İsteğe göre çorbayı tuz ile lezzetlendirin.

Küçük bir tavada tereyağı eritin. Nane ve pul biberi ekleyip hafifçe kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirin. Taze ekmekle sıcak servis edilir.

Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • patlican-corbasi_450.jpg
    patlican-corbasi_450.jpg
    30,6 KB · Görüntüleme: 78

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst