El Yıkama

ayezen

Yeni Üye
Tepki
7
Site üyesi arkadaşlarıma birazda mesleğimle bağıntılı olarak bu günlerde T.V lerde de çok sık gösterilen SUYA SABUNA DOKUNALIM LÜTFEN ile ilgili nazicane not iletmek isterim.
Lütfen bizler ailemizin tüm bireylerine el yıkamanın önemini kavratalımki hastalıklardan korunmada en önemli basamağı gerçekleştirmiş olalım.El yıkama kurallarına uyum sağlandığında % 40 enfeksiyonlardan kendimizi korumuş oluruz.
Sıvı sabun,kağıt havlu kullanımı,her iş öncesi ve sonrası en az 30 saniye ile daha sağlıklı günlere merhaba diyebiliriz.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Site üyesi arkadaşlarıma birazda mesleğimle bağıntılı olarak bu günlerde T.V lerde de çok sık gösterilen SUYA SABUNA DOKUNALIM LÜTFEN ile ilgili nazicane not iletmek isterim.
Lütfen bizler ailemizin tüm bireylerine el yıkamanın önemini kavratalımki hastalıklardan korunmada en önemli basamağı gerçekleştirmiş olalım.El yıkama kurallarına uyum sağlandığında % 40 enfeksiyonlardan kendimizi korumuş oluruz.
Sıvı sabun,kağıt havlu kullanımı,her iş öncesi ve sonrası en az 30 saniye ile daha sağlıklı günlere merhaba diyebiliriz.

Bu önemli uyarınız için teşekkür ederim.
Ben 6 yaşındaki oğluma bunu inanılmaz aşıladığım düşünüyorum -ki,inanın ellerini yıkamadan tuvaletten çıkmaz.Bir şey yediği zaman muhakkak ellerimi silermisin annecim der.
Yani öncelikle bizler çocuklarımıza örnek hareketlerde bulunalım.Onlar bizim aynamız çünkü!!
Sağlıklı günler diliyorum.

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
negüzel bir konuya deyinmissiniz
sükür ki bizde kizimiza güzel bir örnem oldugumuzu
ve el yikamanin önemli oldugunu ona asiladigimizi düsünüyorum
hatta öyle ki kendi bile hatirlatir bize zaman zaman ellerinizi yikadinizmi diye

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Psıkolojık sorun halıne getırmeden El Yıkama Alıskanlıgı edınmek kadar saglıklısı yok.

Sadece 30 sanıye yeterlı.Ama kısın gecırdıgımız Domuz Grıbı muamması bı 30 sanıyeyı uzun dakıkalara cevırdı ne yazık kı.

Kımıne gore bu durum daha ıyı sozum ona bu sayede el yıkamayı ogrendık ama bıraz da abarttık sanırım.

Kızım her el yıkadıgında cok uzun dıye uyarmamıza ragmen 150 ye kadar sayıp bıtırıyordu.Sımdı sıddetlı derı tahrıbatı yasıyor.Ilac kullanıyoruz derılerı normale donsun dıye.

Bu sayede temızleme jellerının de aslında bahsedıldıgı kadar saglıklı olmadıgını ogrendık ve suya sabuna dokunarak temızlenıyoruz.:eek:

OP
A

ayezen

Yeni Üye
Tepki
7
Yazdığım satırları önemseyip okuyanlara teşekkürler.En büyük zenginlik sağlığımız olduğunu düşünüyorum.Ama hiç bir zaman sağlığımız yerinde iken bunu anlamayız.Tüm bu site arkadaşlarımın yıkda birkez kadın hastalıkları ve doğum uzmanına (jinekolog ) muayene olamalarını smer testi yaptırmalarını nazicane olarak önermekteyim.Ve en önemlisi her bayan kendi kendinin düzenli meme muayenesini düzenli yapmasını rica ediyorum.Sloganımız ise " Kanserden korkma ,geç kalmaktan kork olmalı" sağık ve esenlik dolu günler dileklerimle.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar