Elma Aşı(urfa)

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
elma_asi.jpg


Malzemeler:

1. 1 kg. yeşil elma, 2. 1/2 kg. parça et, 3. 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt,4. 2 yemek kaşığı Urfa sade ya ğı,
5. 1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı: Elmalar 4-5 parçaya dilimlenip ortaları temizlene rek yıkanır.Et kuşbaşı şeklinde doğranıp yıkanır, bir tencere ye alınır, içerisine ölçülü yağ konulduktan sonra kavrulur.Üzerine ayıklanmış elmalar konup onunla da kav rulur (10-15 dakika) sonra tuz eklenir.Karışıma 4-5 bardak su konup et ve elmalar yu muşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirilir.Sarımsaklı yoğurtla ikram edilmelidir.
Afiyet Olsun...
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
ben ş. urfalıyım..ama böyle bir yemek duymadım..yenibir yemek se eger bilmiyorum..paylaşımın için saol
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst