incitanemtuana
Daimi Üye
Elma Tatlısı
Ailece tatlıları çok sevdiğimiz için, evimizde her gün mutlaka bir çeşit tatlı bulunur. Tabi tatlıları bu kadar severken, devamlı değişik tatlı tarifleri arayışım sürüyor. Bir gün blogları gezerken Kayseri mutfağında bu tatlıyı görünce hemen yapmaya karar verdim. Tadına baktığımda ise doğru karar verdiğimi anladım. Biz çok beğendik. Hem çok hafif bir tatlı, hemde sarı elmanın verdiği o mayhoş tadı çok hoşumuza gitti. Bu ikinci yapışım ve severek yediğimiz güzel bir tatlı.
Malzemeler:
5 adet sarı elma
10 yemek kaşığı şeker
10 adet petibör bisküvi
Muhallebisi için:
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
içi için:
ceviz
tarçın
Yapılışı:
Elmaları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkartalım. Kabuklarını soyup, yayvan bir tencereye açık kısımları alta gelecek şekilde dizelim. Her elmanın üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup, yarılarına kadar su koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk kaynatalım. Cevizle tarçını karıştırıp elmaların çekirdek yerlerine dolduralım. Üzerini bisküvi ile kapatıp borcama bisküviler alta gelecek şekilde dizelim. Muhallebiyi tereyağ hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirelim. Ocaktan alınca tereyağını koyalım ve elmaların üzerine dökelim. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpelim.
Afiyet Olsun…
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Elma Tatlısı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Resimli Elma Tatlısı tarifi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Resimli Elma Tatlısı tarifi
ALINTI