incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler;
- 5 adet sarı elma
[*]6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
[*]1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı süt
[*]3 yemek kaşığı pudra şekeri
[*]1 yemek kaşığı buğday nişastası
[*]1 yemek kaşığı un
[*]1 paket vanilya
---Elmaların kabuklarını soyun. Ortalarını kabak oyacağı ile düzgünce çıkarın.Yayvan bir tencereye alarak herbirinin üzerine 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Kalan 1 yemek kaşığı toz şekeri de tencerenin içine ekleyin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 20 dk. pişirin. Yumuşaması için yeterli bir süre..
---Pişen elmaları servis tabağına alın. 1 çay bardağı ceviz içini 1 çay kaşığı tarçınla karıştırarak elmaların içine yeterli miktarda dikkatlice yerleştirin..
---Bu işlemler bittikten sonra elmalar kenarda beklerken siz kremayı hazırlayın.
---Sütü ve diğer malzemeleri tencereye alarak, kısık ateşte sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Göz göz kaynayınca 1-2 dk. kaynatarak ocaktan alın.
---Elmaların üzerine kaşık yardımı ile yeterli miktarda alarak, kremayı paylaştırın. Buzdolabına kaldırın.
---En az 30 dk. buzdolabında bekletin, servis yaparken tarçınla süsleyin.
*** Verdiğim krema ölçüsü 5 elma için yeterli geldi. Siz miktarı arttırabilir ya da farklı bir krema tarifi ya da krem şanti kullanabilirsiniz..
ALINTI