Elma Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
elmapy.jpg


Malzemeler;
  • 5 adet sarı elma
    [*]6 yemek kaşığı toz şeker
İç Malzeme;
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    [*]1 çay kaşığı tarçın
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
    [*]3 yemek kaşığı pudra şekeri
    [*]1 yemek kaşığı buğday nişastası
    [*]1 yemek kaşığı un
    [*]1 paket vanilya
Yapılışı;
---Elmaların kabuklarını soyun. Ortalarını kabak oyacağı ile düzgünce çıkarın.Yayvan bir tencereye alarak herbirinin üzerine 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Kalan 1 yemek kaşığı toz şekeri de tencerenin içine ekleyin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 20 dk. pişirin. Yumuşaması için yeterli bir süre..
---Pişen elmaları servis tabağına alın. 1 çay bardağı ceviz içini 1 çay kaşığı tarçınla karıştırarak elmaların içine yeterli miktarda dikkatlice yerleştirin..
---Bu işlemler bittikten sonra elmalar kenarda beklerken siz kremayı hazırlayın.
---Sütü ve diğer malzemeleri tencereye alarak, kısık ateşte sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Göz göz kaynayınca 1-2 dk. kaynatarak ocaktan alın.
---Elmaların üzerine kaşık yardımı ile yeterli miktarda alarak, kremayı paylaştırın. Buzdolabına kaldırın.
---En az 30 dk. buzdolabında bekletin, servis yaparken tarçınla süsleyin.
*** Verdiğim krema ölçüsü 5 elma için yeterli geldi. Siz miktarı arttırabilir ya da farklı bir krema tarifi ya da krem şanti kullanabilirsiniz..


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst