Elmalı aşure (12 kişilik)
![](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ffoto.ekolay.net%2Fimages%2Fgaleri2%2Fgaleri_18170%2F3_2632010134237_18170.jpg&hash=b1c9664860f33de7c229f66a1f31811c)
Malzemeler:
150 gr buğday, bir gün suda bekletilmiş
½ çay bardağı pirinç
1 portakalın suyu
2 portakalın kabuğu, küçük doğranmış ve üç defa suyu değiştirerek haşlanmış
2 adet elma, küçük küp küp doğranmış
1 yemek kaşık pirinç unu
1 yemek kaşık buğday nişastası
100 gr kuş üzümü
2 kg süt
Şeker,tarçın
Hazırlanışı: Derin bir tencerede, buğday ve pirinci haşlayın. Elmaları az şekerli su ve portakal suyuyla hafif yumuşayıncaya kadar (10 dk) haşlayın. (Bu su kullanılacağından dökülmemelidir.) Buğday ve pirinci haşladığınız tencereye 1 kg sütü yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Kaynamaya başlayınca, bir kâsede biraz soğuk sütle, nişasta ve pirinç ununu eritin, ocaktaki karışıma ilave edin. Ardından sırasıyla haşlanmış portakal kabuğunu, haşlanmış elmayı ve suyunu, kuş üzümünü ve en son şekeri katın. Tüm malzemeler bitince sürekli karıştırarak ve süt ekleyerek (kalan süt bitinceye kadar) kısık ateşte pişirin. Sahlep kıvamına gelince ocaktan alın. Servis edeceğiniz bardaklara aşureyi bölüştürün, tarçını üzerlerine serpiştirin ve buzdolabında 2 saat kadar tutun. Soğuk olarak servis yapın.
Not: Şeker ve tarçının miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Alıntıdır!
![](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ffoto.ekolay.net%2Fimages%2Fgaleri2%2Fgaleri_18170%2F3_2632010134237_18170.jpg&hash=b1c9664860f33de7c229f66a1f31811c)
Malzemeler:
150 gr buğday, bir gün suda bekletilmiş
½ çay bardağı pirinç
1 portakalın suyu
2 portakalın kabuğu, küçük doğranmış ve üç defa suyu değiştirerek haşlanmış
2 adet elma, küçük küp küp doğranmış
1 yemek kaşık pirinç unu
1 yemek kaşık buğday nişastası
100 gr kuş üzümü
2 kg süt
Şeker,tarçın
Hazırlanışı: Derin bir tencerede, buğday ve pirinci haşlayın. Elmaları az şekerli su ve portakal suyuyla hafif yumuşayıncaya kadar (10 dk) haşlayın. (Bu su kullanılacağından dökülmemelidir.) Buğday ve pirinci haşladığınız tencereye 1 kg sütü yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Kaynamaya başlayınca, bir kâsede biraz soğuk sütle, nişasta ve pirinç ununu eritin, ocaktaki karışıma ilave edin. Ardından sırasıyla haşlanmış portakal kabuğunu, haşlanmış elmayı ve suyunu, kuş üzümünü ve en son şekeri katın. Tüm malzemeler bitince sürekli karıştırarak ve süt ekleyerek (kalan süt bitinceye kadar) kısık ateşte pişirin. Sahlep kıvamına gelince ocaktan alın. Servis edeceğiniz bardaklara aşureyi bölüştürün, tarçını üzerlerine serpiştirin ve buzdolabında 2 saat kadar tutun. Soğuk olarak servis yapın.
Not: Şeker ve tarçının miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Alıntıdır!