Elmalı Et Yahnisi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Elmalı Et Yahnisi


Unu, karabiberi ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma bulayın. Bir tencerede, kıyılmış soğanları yağda yumuşayıp pembeleşene kadar pişirin. Una bulanmış etleri tencereye ekleyin ve iki dakika beraber karıştırın. Üzerine yavaş yavaş et suyunu ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynama durumuna getirin. İnce kesilmiş havuçları ve ekşi elmayı tencereye ekleyin. Yemeği 10 dakika hızlı ateşte, ardından bir saat kısık ateşte pişirin. İndirmeden iki dakika önce pekmezi ekleyin.
4
kişilik

90 dakika

Türkiye


Malzemeler

4 adet antrikot
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 soğan
2 havuç
1 tatlı kaşığı pekmez
Zeytin
1 ekşi elma
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst