incitanemtuana
Daimi Üye
açıklama & notlar
- Pasta 2 saat buzdolabında bekletilmelidir.
- 3 yumurta
- 90 gr toz şeker
- 90 gr un
- 750 gr sert elma
- 1 paket vanilyalı puding
- 450 ml elma suyu
- 50 gr toz şeker
- 200 gr krem şanti
- 100 gr labne peyniri
- 30 gr pudra şekeri
- Yaklaşık 50 gr bitter çikolata
hazırlanışı
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kelepçeli yuvarlak bir pasta kalıbına fırın kağıdı yerleştirin. Kağıdın fazla gelen kenarlarını kesin.
- Yumurta ve şekeri 5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu karışıma ilave edin. Karışımı kalıba dökün. Pasta tabanını 175 derecede 15 dakika kadar pişirin.
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Çekirdeklerini ayıklayın. Son olarak elmaları ince dilimler halinde doğrayın.
- Vanilyalı puding tozunu 5 çorba kaşığı elma suyu ile karıştırın. Elma suyunun geri kalanını toz şeker ile kaynatıp pudingi ilave edin. Elma dilimlerini de kattıktan sonra karışımı 2 dakika daha pişirin. Ardından karışımı ocaktan alın.
- Pasta tabanını kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı altından alın. Elmalı karışımı pasta tabanının üzerine yayın. 2 saat buzdolabında bekletin.
- Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Labne peynirini pudra şekeri ile karıştırın. İçine krem şantiyi ilave edin.
- Hazırladığınız karışımı köpük köpük pastanın üzerine yayın. Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine serpin.