Elmalı & Kremalı Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
elmali-kremali-pasta-besin-1.jpg


açıklama & notlar


  • Pasta 2 saat buzdolabında bekletilmelidir.
içindekiler


  • 3 yumurta
  • 90 gr toz şeker
  • 90 gr un
İç Malzeme İçin :
  • 750 gr sert elma
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 450 ml elma suyu
  • 50 gr toz şeker
  • 200 gr krem şanti
  • 100 gr labne peyniri
  • 30 gr pudra şekeri
  • Yaklaşık 50 gr bitter çikolata

hazırlanışı


  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kelepçeli yuvarlak bir pasta kalıbına fırın kağıdı yerleştirin. Kağıdın fazla gelen kenarlarını kesin.
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu karışıma ilave edin. Karışımı kalıba dökün. Pasta tabanını 175 derecede 15 dakika kadar pişirin.
  • Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Çekirdeklerini ayıklayın. Son olarak elmaları ince dilimler halinde doğrayın.
  • Vanilyalı puding tozunu 5 çorba kaşığı elma suyu ile karıştırın. Elma suyunun geri kalanını toz şeker ile kaynatıp pudingi ilave edin. Elma dilimlerini de kattıktan sonra karışımı 2 dakika daha pişirin. Ardından karışımı ocaktan alın.
  • Pasta tabanını kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı altından alın. Elmalı karışımı pasta tabanının üzerine yayın. 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Labne peynirini pudra şekeri ile karıştırın. İçine krem şantiyi ilave edin.
  • Hazırladığınız karışımı köpük köpük pastanın üzerine yayın. Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine serpin.
ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst