![dscn62472.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Foklavam.files.wordpress.com%2F2008%2F10%2Fdscn62472.jpg%3Fw%3D477%26h%3D357&hash=9097c5236143007bc04ca30e9019f20b)
Elmalı Kurabiye
3 su bardagi un
1 paket margarin 250gr( oda sicakliginda )
1 corba kasigi yogurt
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 kahve fincani pudra sekeri
Yarim paket vanilya
Limon kabugu rendesi
Ic Malzemesi
3 eksi elma
1 kahve fincani seker
1 tatli kasigi tarcin
Yarim su bardagi ceviz ici veya findik
YAPILISI
Elmalar soyulup rendelenir.
Seker eklenir ve su koymadan hafif ateste pisirilir.
Soguyunca findik ve tarcin eklenir.
Bir kaba un, yag, yogurt, pudra sekeri, limon kabugu, kabartma tozu , vanilya alinir ve hamur yapilir.
Hamur ceviz buyuklugunde parcalara ayrilir.
El ile acilir elmali icten konulur ve sarilir.
Kat yeri alta gelmek uzere ay sekli verilir ve tepsiye dizilir.
350(180) derecedeki firinda pembe renkte pisirilir.
Uzerlerine pudra sekeri serpilir.
Alıntıdır...