Pişerken evi saran elma ve tarçın kokusu ve piştikten sonraki nefis lezzeti ile asla hayır diyemeyeceğiniz bir tarif..
HAMUR MALZEMELERİ:
yumurta 1 adet
pudra şekeri 1/ 2 sb
kabartma tozu 1 paket
vanilya 1 paket
tereyağ 125 gr
süt 1/2 sb
un 4 sb
İÇ MALZEMELERİ:
elma 4 adet
tarçın 1çyk
toz şeker 1 sb( arzuya göre tadıp şekeri biraz arttırabilirsiniz)
ceviz
ÜSTÜNE : pudra şekeri
-elmaları rendeşeyip şeker ile beraber ocakta suyunu çekene dek pişirin
-ocaktan alıp içerisie ceviz ve tarçınıda ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın
-tüm hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun
-hamuru merdane ile açın ve arzu ettiğiniz büyüklükte kareler kesin
-soğumuş olan elmalı iç harcından 1tk koyup iki köşe uçları ortada birleştirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin ve 180 C önceden ısıttığınız fırınınıza verin...üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin
-kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz...afiyet olsun)
Alıntıdır