Elmalı Milföy Dilimleri Tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
ELMALI MİLFÖY DİLİMLERİ

Malzemeler ;

* 9 Adet Kare Milföy Hamuru
* 3 Adet (Orta Boy) Elma
* 2 Tatlı Kaşığı Şeker
* 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
* 1 Çay Kaşığı Tarçın

Yapılışı ;

* Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
* Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
* Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
* Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
* Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
* 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Alıntı.

.
untitled.bmp
 
G

guzelcem

Misafir
Hiç aklıma gelmemişdi ilk fırsatda yapıcam ALLAH İZİN VERİRSE...:nk::nk::nk:emeğine sağlık canısı:nk:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Aaa karamelim pekte kolaymış acil tatlı ihtiyaçlarında da pratik sevdim :eek:
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
valla yapanlar yazsın buraya ben pek elmalı milföy beğenmdim bir kere buna benzer yedim hoşuma gitmedi belki bu lezzetlidir denemek lazım:nanik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst