maviboncuk
Daimi Üye
ELMALI MİLFÖY DİLİMLERİ
Malzemeler ;
* 9 Adet Kare Milföy Hamuru
* 3 Adet (Orta Boy) Elma
* 2 Tatlı Kaşığı Şeker
* 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı ;
* Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
* Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
* Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
* Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
* Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
* 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Alıntı.
.
Malzemeler ;
* 9 Adet Kare Milföy Hamuru
* 3 Adet (Orta Boy) Elma
* 2 Tatlı Kaşığı Şeker
* 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı ;
* Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
* Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
* Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
* Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
* Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
* 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Alıntı.
.