incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
-5 adet elma (soyulmuş küp dopranmış)
-1 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı pirinç unu
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:Hazırlanan elmaları şeker ile beraber tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirip tarçını ilave edip ocaktan alın ve servis yapacağınız kuplara pay edin...
Muhallebisi için şanti ve soğuk süt hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyerek mikserle 10dk çırpıp elmaların üzerine pay edip dolapta 1saat beklettikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun...
ALINTI
-5 adet elma (soyulmuş küp dopranmış)
-1 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı pirinç unu
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:Hazırlanan elmaları şeker ile beraber tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirip tarçını ilave edip ocaktan alın ve servis yapacağınız kuplara pay edin...
Muhallebisi için şanti ve soğuk süt hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyerek mikserle 10dk çırpıp elmaların üzerine pay edip dolapta 1saat beklettikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun...
ALINTI