Elmali Pasta-Apfelkuchen-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler (tabanı için)
100 gr şeker
minicik tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
75 gr soğuk tereyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

Ortası için
1 kg elma
1 çay kaşığı tarçın
600 ml elma suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilyalı puding

Kreması için
400 gr labne
50 gr yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı soğuk süt

üzerine serpmek için kakao
damla çikolata,yoksa hiç birşey

Hazırlanışı (28 cm'lik kelepçeli kalıp)
Elmaların kabukları soyulup,dilimlenip tarçını serpiştirilir.

Pudingler bir kase içersine boşaltılıp, üzerine 200 ml elma suyu dökülüp,
iyice karıştırılır.

Kalan elma suyu,şeker bir tencereye konulur.Kaynama aşamasında puding
içersine dökülüp,katılaşana kadar pişirilir.

Tencere ocaktan alınıp, elmalar içersine boşaltılıp, karıştırılıp, ılınması
beklenir.

Hamuru
Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.

Hamur için gerekli malzemeler yoğrulup kalıbın içersine yayılır.

Elmalar hamurun içersine dökülüp, 175 c de yaklaşık 55-60 dk pişirilir.

Piştikten sonrada soğutulur.

Kreması
Şanti soğuk sütle çırpılır.

Labne,p.şekeri,tereyağ iyice çırpılır.

Üzerine şanti eklenip tekrar çırpılır.

Krema pişmiş pastanın üzerine iyice yayılır.

Tepesine kakao serpiştirilip damla çikolatlarla süslenir.

Damla çikolatanız yoksa sade de olabilir.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst