incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler (tabanı için)
100 gr şeker
minicik tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
75 gr soğuk tereyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
Ortası için
1 kg elma
1 çay kaşığı tarçın
600 ml elma suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilyalı puding
Kreması için
400 gr labne
50 gr yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı soğuk süt
üzerine serpmek için kakao
damla çikolata,yoksa hiç birşey
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı (28 cm'lik kelepçeli kalıp)
Elmaların kabukları soyulup,dilimlenip tarçını serpiştirilir.
Pudingler bir kase içersine boşaltılıp, üzerine 200 ml elma suyu dökülüp,
iyice karıştırılır.
Kalan elma suyu,şeker bir tencereye konulur.Kaynama aşamasında puding
içersine dökülüp,katılaşana kadar pişirilir.
Tencere ocaktan alınıp, elmalar içersine boşaltılıp, karıştırılıp, ılınması
beklenir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hamuru
Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulup kalıbın içersine yayılır.
Elmalar hamurun içersine dökülüp, 175 c de yaklaşık 55-60 dk pişirilir.
Piştikten sonrada soğutulur.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kreması
Şanti soğuk sütle çırpılır.
Labne,p.şekeri,tereyağ iyice çırpılır.
Üzerine şanti eklenip tekrar çırpılır.
Krema pişmiş pastanın üzerine iyice yayılır.
Tepesine kakao serpiştirilip damla çikolatlarla süslenir.
Damla çikolatanız yoksa sade de olabilir.
ALINTI