Elmalı Pasta

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
45
Konum
sivas
1006884.jpg


ELMALI PASTA
malzemeler
hamuru için :1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin

3 kaşık yoğurt

3 kaşık şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

yeteri kadar un



iç harcı için :4 elma

1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

yeteri kadar şeker

şekeri tadına bakarak istenildiği gibi ayarlanarak atılır



üzeri için : pudra şekeri




yapılışı :ilk önce elma harcı hazırlanır ve soğumaya bırakılır

oda sıcaklığında yumuşamış margarin bir kaba alınır

üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı şeker katılır yoğurulur

daha sonra 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su katılıp karıştırılır

yeteri kadar un katılır

kabartma tozuda unla hamura katılır ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir

daha sonra istenilen şekil verilir elma harcı içlerine konur

piştikten sonra soğumaya bırakılır

soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökülür
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.176
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tekrar ellerine saglik canim
bunu mutlaka denicem
cok severim böyle tatlari
tsk ederim paylastigin icin
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

denenmis lezzetlere tasicam tarifii haberin olsun:hhhhhh:
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
51
Konum
isvicre
elmeyla yapilan herseyi cok severim buda nefis görünüyor canim:catalbicak:
deniycem mutlaka ellerine emgine saglik:eek::hhhhhh:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
bende sık sık yaparım elmalı turta ama yoğurt yok benimkinde tek farkı o hani evde yoğurt olamyıpta vazgeçen olmasın süper oluyor ben dikdörtgen borcama yapıyorum üstüne hamurundan rendeliyorum öylede hoş oluyor ellerine sağlık
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
bende elmalı pastaya bayılrım. görüntüsü muhteşem . ellerine sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst