incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
İçi için:
tarçın
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
İstediğiniz miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
1- Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2- Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun. Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin.
3- Toparlanan hamuru bolca unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ile daireler kesin. (Yaklaşık 20 tane çıkacak.)
4- Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın.
5- Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 10 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın.
6- Kalan 10 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın. İsterseniz tekrar su bardağı ile fazlalıkları kesip düzeltin.
7- Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
ALINTI