incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
2 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
125 gr tereyağ-margarin
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 kaşık pudra şekeri
İç malzeme:
4 elma
3 kaşık şeker
tarçın
1/2 su bardağı ceviz (ben fındık kullandım)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker, yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır ve
üzerine un-kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan bir hal aldığında 3 bezeye ayrılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada elmalar rendelenir üzerine şeker ve tarçın eklenerek elmalar suyunu verip çekene kadar döndürülür. Biraz soğuyunca üzerine iri fındık kırığını eklenerek karıştırılır ve iyice soğuması beklenir. Hamur olabildiğince ince ve yuvarlar biçimde açılarak 6'ya bölünür. geniş tarafa elmalı iç koyularak rulo yapılır ve önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarmadan 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilerek çayın, kahvenin yanına harika bir eşlikçi olarak servis edilir.
alinti
2 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
125 gr tereyağ-margarin
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 kaşık pudra şekeri
İç malzeme:
4 elma
3 kaşık şeker
tarçın
1/2 su bardağı ceviz (ben fındık kullandım)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker, yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır ve
üzerine un-kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan bir hal aldığında 3 bezeye ayrılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada elmalar rendelenir üzerine şeker ve tarçın eklenerek elmalar suyunu verip çekene kadar döndürülür. Biraz soğuyunca üzerine iri fındık kırığını eklenerek karıştırılır ve iyice soğuması beklenir. Hamur olabildiğince ince ve yuvarlar biçimde açılarak 6'ya bölünür. geniş tarafa elmalı iç koyularak rulo yapılır ve önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarmadan 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilerek çayın, kahvenin yanına harika bir eşlikçi olarak servis edilir.
alinti