Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 150 gr soğuk tereyağı
- 1 paket vanilya
- 6 elma
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı,
- Un, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın. Ortasına küçük küçük kestiğiniz soğuk tereyağını ve 1 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
- Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip hepsini iyice harmanlayın.
- Dinlendirdiğiniz hamurun yarısından biraz daha fazlasını alıp merdaneyle açın.
- Turta kalıbını margarin ile yağlayın. Açtığınız hamuru kalıbın kenarlarından hafifçe taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hazırladığınız harcı tartın ortasına döküp, ortasını daha yüksek bırakın.
- Kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açıp turtanızın üzerine kapatın ve kenarlarını kıvırın.
- Turtanızın tam ortasını çarpı şeklinde kesin.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.