Elmalı Turta Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 1 paket vanilya
İçi İçin,
  • 6 elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı,
  1. Un, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın. Ortasına küçük küçük kestiğiniz soğuk tereyağını ve 1 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
  2. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  3. Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip hepsini iyice harmanlayın.
  4. Dinlendirdiğiniz hamurun yarısından biraz daha fazlasını alıp merdaneyle açın.
  5. Turta kalıbını margarin ile yağlayın. Açtığınız hamuru kalıbın kenarlarından hafifçe taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hazırladığınız harcı tartın ortasına döküp, ortasını daha yüksek bırakın.
  6. Kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açıp turtanızın üzerine kapatın ve kenarlarını kıvırın.
  7. Turtanızın tam ortasını çarpı şeklinde kesin.
  8. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
 
H

Hera

Misafir
Çok güzel görünüyor Tadıda Lezizdir eminim lakin bu tarz turtaları evde yapamıyorum teşekkürler..
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
:1: Amaniiin :1: Nekadar lezzetli görünüyor bu böyle.Tarçın,elma ikilisine bayılırım.İçinde birde ceviz olunca yemeğe doyamam.Bayılırım ona :bayil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst