Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu
Tarifi kendim uydurdum
(1 büyük şişe için)
1 büyük ayva
1 sarı elma
1/2 çay bardağı (küçük olan) şeker (Damak tadınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz yada hiç koymayabilirsiniz ama miktar bana tam geldi)
4 karanfil
Süslemek için : Tarçın
Elma ve ayvayı soyup dilimleyerek tencereye alın. Üzerine karanfilleri ve tencere dolana kadar suyu koyup kaynatın. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra içinden sadece karanfilleri çıkartarak blenderdan geçirin (Pürüzsüz olmalı isterseniz süzebilirsiniz. Ben süzmedim). Salep kıvamında olacak gerekirse kaynamış su ekleyip bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz. Ilık içmek gibi bir düşünceniz yok ise cam bir şişeye alıp buzdolabında saklayın.
Ben tarçını çok sevdiğim için resmi çekerken üstüne biraz serptim. Tabi bu sizin isteğinize bağlı. Ayrıca sıcağa yakın ılıklık da içildiği takdirde boğaz ağrısına da iyi geleceğini düşünüyorum. Karanfil tarçın ve ayva bu konuda gerçekten iyidir
Bence içeriğe armut da eklenebilir...
Resimdeki tatlıda içine irmik katılarak yapıldı
Son düzenleme: