Emniyet uyardı: Kritik bölgelerde etnik provokasyonlar planlanıyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan provokasyonların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, provokatif eylemlere karşı teyakkuza geçti.

Bütün birimlere gönderilen çok gizli raporda, provokatörlerin nüfus açısından çeşitlilik arz eden yerlerde 'etnik provokasyon' planladığı belirtildi. Rapora göre provokatörler Türkiye'nin kritik bölgelerinde karşıt görüşlü grupları tahrik ederek olayların tırmanmasını hedefliyor. Aynı çevrelerin millî hassasiyetin yüksek olduğu şehit cenazeleri ile konferans ve toplantılarda boy göstereceklerine dikkat çekiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gizli raporunda, provokatörlerin kimlikleri hakkında önemli bilgiler yer aldı. Buna göre olayların tırmandırılması amacıyla "süfli ve sabıkalı" kişiler seçiliyor. Özellikle bıçakla yaralama, silahlı saldırı gibi eylemlerde bulunanların provokatif olaylarda kullanılarak gerginliğin tırmandırılması amaçlanıyor. İstihbarat raporunda, provokatörlerin milli hassasiyetin yüksek olduğu şehit cenazeleri ile konferans ve toplantılarda boy göstereceği ifade ediliyor.

Sağ çizgideki grupların, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) karşı provokatif bir eylem gerçekleştirebileceğine işaret edildi. MHP, BBP, Ülkü Ocakları ile Alperen Ocakları'nın da hedef olabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca devlet büyüklerine karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan yumruklu saldırıların benzeri eylemlerin planlandığı vurgulandı. Raporda provokasyona karşı istihbari faaliyetlere ağırlık verilmesi, personelin duyarlılığının artırılması istendi.

OP
rüzgar gülü

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
valla korka korka gider oldum heryere.. iyice paronayaklaştım, acaba bomba varmıdır, acaba bişey yaparlarmı falan diye, :aglayan: birde referandum süreci ya... :(

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
valla korka korka gider oldum heryere.. iyice paronayaklaştım, acaba bomba varmıdır, acaba bişey yaparlarmı falan diye, :aglayan: birde referandum süreci ya... :(

ben kendim için değilde hep çocuklarımı yeğenlerimi düşünürüm birde onlara şuraya gitmeyin buraya gitmeyin derim mümkünmü işe giden var okula giden var rabbim hepimizi korusun böyle belalar vermesin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar