En büyük makyaj hatası

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Kadın olarak hepimiz makyaj yapmayı çok severiz. Peki, sizce en büyük makyaj hatamız nedir? Açıklıyoruz hanımlar!

attachment.php

Son zamanlarda yapılan en büyük hata, koyu renkler kullanmak. Özellikle çok fazla siyah renk kullanmak. Modanın da bu konuda etkisi fazla elbette. Ama şunu söylemeliyiz ki, renkler konusunda bir yanlış anlaşılma var. Çünkü koyu renkler ifadeyi kapatır, açık renkler ise yüzümüze derin bir ifade kazandırır. Dikkat ettiyseniz makyözlerin çoğu, gözün iç kısımlarına açık renk sürerler, böylece gözler daha iri gözükür. Ancak biz hanımlar önce gözkapaklarımıza koyu far, sonra gözün içine siyah kalem çekerek siyah bir maskarayla makyajı tamamlarız. Hata!

Gece mavisi ve mor
Gözler, makyajda ifadeyi belirleyen ana unsurdur. Göz makyajınızı nasıl yaparsanız, o günkü görünümünüzü belirlemiş olursunuz. Şaşırmayın ama gece mavisi ve mor tonlarında eyeliner, kalem veya maskara gözlerinize derinlik verir; siyah değil. Bu renkler gözlere derinlik katacağından, gözler daha büyük ve etkileyici görünür.

Alıntıdır!

Ekli dosyalar

• makyaj-raporu-mkle.jpg
    makyaj-raporu-mkle.jpg
    32,7 KB · Görüntüleme: 102

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Ancak biz hanımlar önce gözkapaklarımıza koyu far, sonra gözün içine siyah kalem çekerek siyah bir maskarayla makyajı tamamlarız. Hata!
bende önce böyle yapiyordum artik yapmiyorum:eek:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Ben zaten far kullanmıyorum. Gözlerimin altına beyaz kalem çekiyorum. Birde rimel tamam:D Gözlerimin beyazı daha parlak oluyor beyaz kalemle :eller:

Tepki
914
Gece mavisi ve mor
Gözler, makyajda ifadeyi belirleyen ana unsurdur. Göz makyajınızı nasıl yaparsanız, o günkü görünümünüzü belirlemiş olursunuz. Şaşırmayın ama gece mavisi ve mor tonlarında eyeliner, kalem veya maskara gözlerinize derinlik verir; siyah değil. Bu renkler gözlere derinlik katacağından, gözler daha büyük ve etkileyici görünür.

çok doğru ben de mavi maskara kullanıyorum daha doğrusu saks rengi ve gerçekten eskiden siyah kullanırdım ama bunu keşfedince bambaşka bir derinlik ve buğululuk verdiğini farkettim ...

S

speksoy

Misafir
bence makyaj bir zevk eylemi olduğuna göre zevk meselesi ve kişiye özel...herkesin görüntüsü özellikleri ve tabii ki zevkleri farklı...şu yanlış bu doğru diye kesin bir tahlil yapamayız bence...bu tip makyajın çok yakılştığı insanlar mutlaka vardır...ayrıca ben koyu renk makyajı beğeniyorum...özellikle yüzü soluk ya da çok açık renk ten ve saça sahip kaşı kipiği belirsiz insanları resmen tabiri caiz ise baştan yaratıyor...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar