Erikli Kek

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Erikli Kek

attachment.php


Malzemeler

* 1 bardak un
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 113 gm soğuk tereyağ
* 2 yemek kaşıgı çiğ krema
* 1 yumurta
* 2 1/2 bardak çekirdeği çıkarılmış, dilimlenmiş erik
* 1/2 bardak çiğ krema
* 1/2 bardak şeker
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı vanilya



Yapılışı

Fırını 175 C´ye ısıtın.

Unu, bir kaşık şekeri ve kabartma tozunu bir kaba alın. Soğuk tereyağını küçük parçalara kesip una ekleyin.

Bir çatal yardımı ile tereyağını unlu karışıma yedirin. 2 yemek kaşığı krema ve yumurtayı da buna ekleyip karıştırarak taban hamuru oluşturun. Unlu elle toparlayarak 25 cm lik kelepçeli kalıba (ya da 23 cm lik kare fırın kabına) yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarını biraz yükseltin. Dilimlenmiş erikleri göze güzel görünen bir şekilde hamurun üstüne dizin. 30 dakika kadar pişirin.

Bu arada 1/2 bardak krema, 1/2 bardak şeker, 1 yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın.

Tatlıyı fırından çıkarıp yumurtalı karışımı erik dilimlerinin üzerine dökün.

Tekrar fırına koyup 25-30 dakika ya da yumurtalı karışımın üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirin.Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz ama ılık hali en güzeli oluyor.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • kek3.jpg
    kek3.jpg
    18,2 KB · Görüntüleme: 61
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Su siralar firinlarda satiyorlar erikli keklerden.
Bugün alsam mi napsam? :1:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yanlis anlasilmasin ben yapmadim tarif ve resim alinti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst