Erişteli Mercimekli Yoğurtlu çorba-Resimli

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler :

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme hamur)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı :

Mercimeği güzelce yıkayalım ve bir tencereye alalım.
Üzerine 2 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Diğer tarafta erişteyi de 2-3 su bardağı sıcak su ilave edip ocağa koyalım ve pişirelim. Mercimekler haşlanınca suyunu süzelim.
Bu su koyu renkli oldugu için çorbanın rengini koyulaştırıyor. Ben o yüzden kullanmayı tercih etmiyorum.
Daha sonra bir başka tencerede mercimekle erişteyi(süzmeden,haşladığımız suyla birlikte) karıştıralım ve istediğimiz kıvamı yakalayana kadar kaynar su koyalım.
Tuzunu damak tadımıza göre ayarlayalım.
Bir tavaya tereyağını koyalım.
Eriyince naneyi ekleyelim ve kısa bir süre karıştırarak kavuralım.
Çorbadan bir kepçe alıp tavaya koyalım ve daha sonra tamamını çorbaya karıştıralım.
Yoğurtla beraber servis yapalım.
Afiyet olsun.
alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst