Eskiye dair anılarımız paylaşalım mı??

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
Eskileri andığımızda yüzümüzde nazikâne gülümsemelerin belirdiği ,
gözlerimizin parladığı anlar ve buna sebep teşkil eden anılar...

Kelimeler kıfayetsiz kalacak biliyoruz..

Fakat o yılları anmak yinede bizleri bahtiyar kılacak..

Kimimiz çocukluğunu teslim etti 70'lere kimimiz gençliğini 80'lere 90'lara ..

Kimimiz hiç tatmadı tanımædı bu maziyi....

Kimimiz sadece annelerinden ninelerinden dinledi o en temiz yılları...
Canlandırdı gözlerinde..

Kimi siyah beyaz fotoğraflarda tanıdı kaybettiği yakınlarını..belkide..

işte Böyle...

Geçmişin silüetlerini kendimizce yorumlayacağız burada..

Hatırladığımız kadarıyla..Ne hatırlıyorsak maziye dair..işte burada paylaşacağız...

Maziden kalanlar başlıyor.

OP
anneyimben

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
Sevgili babannecigimin yaşadığı zamanlardı...

Ramazan ayları o dönemlerde kış aylarına denk gelirdi ..
Ocak,şubat,mart aylarında ramazanın yaşandığı gunlerdi..
Dışarıda buz gibi bir hava eserdi..
İnsanlar kaba kıyafetlerın ıcınde evlerıne ıftara yetısme cabası ıcerısınde..
Evimizde soba yanar,sobadan gelen cıtır cıtır sesler ve hatta ustundekı ibrikten ve kendını ısıtmaya calısan yemek tenceresınden gelen cıt cıt su seslerının kulaklarımda yarattığı yankılar hala gıtmedı ..
ıftar yenır ustumuze mayışıklık çöker ''sofrayı sımdı kım kaldıracak ''dıyercesıne kuzenlerle bırbırımize bakınır tebessüm ederdik..
sofra kaldırılır sonrasında tatlılar yenir kulaklara gelen şıkır şıkır kaşık sesleri bardağı dövercesine bagırdıktan sonra çaylar mideye indirilirdi...
Ramazan programları olurdu tvde ...
Yani şimdilerde görüntüsünden sesinden eser kalmayan programlar..
Çocukluğumuzun en zevkli tv oyunları..
Şimdilerde kayboldular.

Sahur vaktine kadar oturur davulcunun gelmesini beklerdik..
Davulcu amcanın gecenın o saatınde tutturmaya çalıştığı ezgiler bile hala kulaklarımda..
O evimizin önüne geldiğinde balkona çıkar in cin bile olmayan o sokaklarda karanlığa karışan siluetini bile izler hala ezgimizi söylemeye devam ederdik....
Sonra,
O kaybolurdu karanlıkta ...
Şimdilerde sesini duymasamda evimin sokak köşelerinde ; o zamanlarda yarattığımız ezgileri fısıldıyorum geceleri..
Artık bazı sokak ve semtlerde yasaklanan o seslere hasret kaldık...
Yazık çok yazık...

Sonra..
Mutfağa gecer sahura hazırlık yapar yıne sobalı odamızda soframızı hazırlar sahurumuzu yerdık..
Sonra uyku vaktı gelırdı ..
Ama bız uyuyamazdık..Otururduk otururduk..
Bazen sabahları ederdik..
Babaannem gelirdi ''uyuyun artık çocuklar'' diye diye..
Ama yine uyumazdık..
Sesi hala kulaklarımda..
Canım benim sen nur içinde rahat uyu..
Biz sensiz sahurlara sensız iftarlara senın sesın olmadan yasamaya çalıştığımız ramazanlara alışmaya çalışıyoruz..
Fakat hala alışamadık..

Allahım rahmet eylesin,
Ruhun şad olsun.. (amin)

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Benim unutamadigim anilarimdan biri camurdan tencereler yapardik, kapagini felan. Sonra onu 1 gün bekletirdik kurusun diye. Hatta firinda bile kurutmaya calistigimizi hatirliyorum. Eskiden biz daha güzel oyunlar buluyorduk. Simdiki cocuklarin pek öyle imkanlari yok ne yazik ki. :dusun:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Benim unutamadigim anilarimdan biri camurdan tencereler yapardik, kapagini felan. Sonra onu 1 gün bekletirdik kurusun diye. Hatta firinda bile kurutmaya calistigimizi hatirliyorum. Eskiden biz daha güzel oyunlar buluyorduk. Simdiki cocuklarin pek öyle imkanlari yok ne yazik ki. :dusun:

Biz de yapardık canım:D

Çokta zevkli olurdu,şimdi kızımı dışarı bile çıkaramıyorum bazı günler :ates:

defne

Aktif Üye
Tepki
108
Benimse özlemle andığım açık hava sinemalarıydı,(çokmu yaşlandım acaba )
annem 5 çocuğunu nasıl toparlarsa toparlar,komşularla açık sinemaya giderdi,bizde dizi dizi peşinde :kptmya:
Hayal meyal hatırlıyorum annem ve komşu teyzeler ellerinde mendil sürekli ağlarlardı,bense nefret ederdim o sinemalardan,gizli gizli annemi keserdim göz ucuyla,annem ağlamak için kalabalık istiyor derdim kendi kendime :sinifsinif:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
arkadaşlarla toplanır hep beraber evcilik oynardık..evcilik için gerekli olan oyuncakları çamurdan yapardık..eve gidince annem kıyameti kopartırsı sen yine çamura mı girdin die:kptmya:sek sek oynamaya bayılırdım ip atlamak okul bahçesinde saklambaç oynamak:mendil: çok keyifli günlerdi ne pc ye ihtiyacım vardı ne pahalı oyuncaklara atari oynardık televizyona takıp..babamla o zamanlarda bile kavga ederdik ben ıynucam sıra bende kavgası ben daha çok bölüm geçtim kavgası:kptmya: ay ne güzel günlerdi-hmm

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
aynen ilknurum ya ... aynı şeyleri bende çok yapardım...
hatta bakkallar vardı ozamanlar şimdiki gibi marketler, bir milyoncular nerde... o bakkallarda oyuncak plastikten bebek satılırdı çok ucuza ondan alıp renkli ipliklerden saç yapardık onlara.... :lululu:dikerdik kafasına... ağzından girip kafasından çıkarırdık iğneyi..... :kptmya:hey gidi günler hetyyyy....
şimdiki çocuklar bilg. karşısında bebekleri istediği şekle sokuyorlar... istedikleri kıyafeti giydirip istediği makyajı yapıyorlar....:mendil:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar